Sony voegt nieuwe games toe aan PS Plus Extra en PS Plus Premium

News
donderdag, 15 juni 2023 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Sony heeft de nieuwe toevoegingen aan PS Plus Extra en PS Plus Premium voor juni 2023 bekend en dat zijn deze maand niet de minste! Ook heeft Sony mooi nieuws voor PS Plus Premium abonnees!
Je zou het met alle Summer Game Fest showcases bijna vergeten, maar ook deze maand brengt Sony nieuwe games naar PS Plus Extra en PS Plus Premium. Via de PlayStation Blog heeft Sony de lijst aan nieuwe toevoegingen bekendgemaakt. De lijst kent een groot aantal toppers.
De lijst van games die in juni toegevoegd worden aan PS Plus Extra is als volgt:
En voor PS Plus Premium:
  • Killzone: Liberation (PSP)
  • Worms (PS1)
  • Herc’s Adventures (PS1)
  • Coded Soul (PSP)
Naast deze toegevoegde games heeft Sony mooi nieuws voor PS Plus Premium abonnees: er wordt momenteel volop getest om PS5 games te kunnen streamen! Cloud streaming zou beschikbaar moeten komen voor PS5 titels uit de PlayStation Plus Game catalogus, maar ook de Game Trials en sommige PS5 titels buiten de PS Plus selectie. Ongetwijfeld is dit een voorbode voor de vorige maand aangekondigde Project Q.
In totaal worden er dus veel nieuwe games toegevoegd aan de PS Plus dienst. De games zullen allemaal vanaf 20 juni speelbaar zijn.

Gratis games voor PS Plus Extra en Premium voor juni 2023

Sony maakt de line-up voor de nieuwe maand van PS Plus Extra en Premium normaal altijd bekend op de woensdag vóór de derde dinsdag van de maand. De games komen de dinsdag daarna dan op de dienst beschikbaar.
Naast de games voor de hogere tiers zijn ook de PS Plus Essential games nog te scoren. De nieuwe gratis games voor PS Plus Essential zijn sinds 6 juni beschikbaar. De PS Plus Extra en Plus Premium games komen binnenkort, op 20 juni, beschikbaar op de verschillende abonnementsdiensten.
NU al kan je de PS Plus Essential games scoren. Dat zijn de games::
Om de PS Plus Essential games ook na juni te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden, voor eind mei claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus Essential of hoger abonnement loopt en kan je ze altijd downloaden en spelen. Ook als je het laat verlopen en later weer activeert kun je je eerder geclaimde games weer spelen.
et de duurdere PS Plus Extra en Premium abonnementen kun je nog veel meer games gratis spelen, maar dan in een soort Game Pass-model. De games die daar verwijderd worden, zijn dus ook vanaf dat moment niet meer speelbaar, tenzij je ze zelf aanschaft.