'Sony verwacht enorme boost in verkoop PS5'

News
donderdag, 09 februari 2023 om 17:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 is al enorm populair, maar Sony wil nog meer succes boeken. Naar verluidt verwacht het Japanse bedrijf een enorme boost is het aantal verkochte PS5 consoles.
Het zal voor velen geen verrassing zijn dat de PS5 het goed doet. De next-gen console van Sony is twee jaar lang bijna constant uitverkocht geweest. Dat komt natuurlijk mede door het tekort aan semi-conductor chips en scalpers, maar ook door de enorme vraag naar de console. Dat blijkt ook uit het aantal mensen die geen PlayStation 4 in huis hebben staan, maar wel zijn overgestapt naar de PlayStation 5.
Sony wil in 2023 nog eens een flink aantal nieuwe PS5-eigenaren aan de lijst toevoegen. Dat meldt Insider Gaming. Volgens bronnen van Tom Henderson is de verwachting bij het bedrijf dat er alleen al in het laatste kwartaal van 2023 10,5 miljoen PS5 consoles worden verkocht, met maar liefst 4,8 miljoen daarvan in november.
Er is bij het bedrijf een goede reden waarom er zoveel sales worden verwacht aan het einde van het jaar. Niet alleen is het dan namelijk tijd voor de feestdagen, maar ook zal er een nieuw PS5-model worden gelanceerd met een verwijderbare disc drive. Deze versie zou in september in de winkels moeten belanden volgens Henderson.

PSVR 2 in aantocht

De officiële aankondiging van de nieuwe PS5 console laat nog even op zich wachten. Wel kunnen huidige eigenaren al uitkijken naar de release van een langverwachte accessoire. Op 22 februari verschijnt namelijk de PlayStation VR2-bril, samen met Horizon Call of the Mountain.
Voor de nieuwe VR-bril moet je wel diep in de buidel tasten. Het prijskaartje van het apparaat is namelijk 600 euro.