Sony legt tipsysteem voor gamers patent vast

  Sony heeft een nieuw patent ingediend voor een tipsysteem waarmee spelers op PlayStation consoles gemakkelijk tips en gidsen kunnen maken voor andere spelers binnen het ecosysteem. Via zogeheten tags-systeem kunnen spelers tips achterlaten in de vorm van tekst, foto's of zelfs audio. Het systeem doet denken aan de manier waarop Dark Souls en Bloodborne samenwerken bewerkstelligen.

  Josh Hallett

  In het patent legt Sony het als volgt uit: “Such tags introduce an additional dimension of community participation to both single and multiplayer games. Through such tags, players are empowered to communicate through filtered text messages and images as well as audio clips that other game players, including top rated players, have generated and placed at particular coordinates and/or in context of particular events within the game space."

  Een vergelijkbaar systeem is al op de PlayStation 5 te vinden. Via het Card-systeem kunnen ontwikkelaars namelijk tips en gidsen voor games maken en implementeren in games. Gamers zelf kunnen hier zelf alleen nog geen tips aan toevoegen. Door middel van het nieuwe patent zou Sony een mogelijkheid creëren waardoor ontwikkelaars hier minder tijd aan hoeven te spenderen en gamers zelf de middelen geven om elkaar te helpen.

  Sony patent betekent nog geen uitvoering

  Dat Sony een patent heeft aangevraagd voor een nieuw systeem betekent nog niet dat de functie daadwerkelijk naar de PlayStation 5 komt. Het zorgt er alleen voor dat Sony de mogelijkheid heeft om het idee door te voeren. Veel patenten zien nooit het levenslicht, dus is het afwachten om te zien wat het resultaat van dit patent wordt.

  Mocht het patent wel doorgevoerd worden, hopen we dat voor die tijd wel de voorraad van de PS5 op orde is. De console is nog steeds moeilijk verkrijgbaar, al lijkt het erop dat de PlayStation 5 binnenkort weer in Nederland verkocht wordt. In ons uitgebreide overzicht houden we je van de actuele stand van zaken op de hoogte.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.