Sony stuurt geen gekke PlayStation Store mails meer

News
donderdag, 13 april 2023 om 18:00
playstation plus newf1655289162
PlayStation gebruikers hoeven voortaan geen gekke mails meer te verwachten. Spelers hadden er nog wel eens last van dat ze een vreemde mail kregen na het claimen van een gratis game. Maar dat lijkt nu anders te zijn.
Net als in vrijwel alle webwinkels stuurt de PlayStation Store na aanschaf van een product een mail om je aankoop te bevestigen. Dat is vrij normaal als je daadwerkelijk iets hebt gekocht, maar de PlayStation Store stuurde ze ook in andere gevallen. Bij het claimen van een gratis PlayStation Plus-game, bijvoorbeeld.
In dat geval is het natuurlijk wat vreemd om een mail te ontvangen met het vaste onderwerp “bedankt voor je aankoop”. Het kan zelfs wat alarmerend zijn, als je alweer vergeten was dat zo’n mailtje ook gestuurd wordt als je game gratis was. Maar die verwarring lijkt nu verleden tijd.
Gebruikers op de r/PlayStationPlus subreddit hebben namelijk opgemerkt dat ze geen mails meer ontvangen na het claimen van een PlayStation Plus Essential game. Het is alleen niet bekend of dit de nieuwe standaard is, of een tijdelijke fout in het systeem. In ieder geval voorkomt het de nodige verwarring.

Wat zijn de PS Plus games van deze maand?

Je kunt trouwens zelf meteen controleren of jij ook geen bevestiging meer krijgt van je gratis “aankopen”. De PS Plus Essential games van april zijn namelijk bekend en kunnen binnenkort geclaimd worden. Het gaat deze maand om Sackboy: A Big Adventure, Meet Your Maker en Tail of Iron.