Epic Games laat ons ridders en dino's slachten met gratis games!

News
vrijdag, 14 april 2023 om 9:00
epic gamesf1645113725
Het is donderdag en dat betekent dat Epic Games weer gratis games weggeeft! Deze week mogen we dankzij Epic met zwaard en schild rond zwaaien of kunnen we het grovere geschut inzetten tegen loslopende dino's. Kies je gevecht dus maar!
Het is feest in de Epic Games Store! Epic geeft deze week maar liefst twee games weg, elk met een heel eigen ervaring, maar beiden bruut. Zo mogen we de ridder uithangen en zo veel mogelijk vijanden aan het zwaard rijgen, maar kunnen we ook met bazooka's en ander grof wapentuig dino's te lijf gaan in een game die nog niet eens officieel uit is!

Mordhau gratis in de Epic Games Store

De titel Mordhau doet misschien niet direct belletjes rinkelen en dat is jammer. Deze brute multiplayer zwaardvechtgame verdient meer aandacht dan hij sinds de lancering in 2019 kreeg. In deze game nemen spelers het in first- of third person view tegen elkaar op met zwaarden, speren, schild, hamer of pijl en boog. Wie bewegelijker wil zijn kan te paard op zijn vijanden af stormen, maar wie liever op afstand blijft kan ook een ballista onder handen nemen om van ver de vijand of zijn kasteel te bekogelen.
De game maakt gebruik van de Unreal Engine 4 en ziet er uitstekend uit. Je kan dus in fraai detail zien hoe je je tegenstander over de kling jaagt, al dan niet door zijn hoofd van zijn romp te kappen. Voor wie liever wat minder bloederig speelt: het tonen van gore en bloed is optioneel en uit te schakelen. Phew!

Ook Second Extinction is gratis

Wie aan uitstervende rassen denkt, denkt al snel aan dinosauriërs. In deze game mag je het uitsterven van de dino's nog eens dunnetjes overdoen en ze daarbij met flink grof geschut een handje helpen.
Second Extinction is een nieuwe game van de hand van ontwikkelaar Systemic Reaction, die ons ook Generation Zero bracht en meewerkte aan Rage 2. De studio weet dus waar ze mee bezig is en dat is te merken ook. Second Extinction speelt als een Left 4 Dead, met een focus op co-op gameplay waarbij je het opneemt tegen sterke gemuteerde dino's.
Een dergelijke game heeft weinig plot nodig en die is er ook niet: je speelt op een immense map en neemt het op tegen alle dino's die je onderweg tegenkomt. De game is nog in Early Access, maar dat wil niet zeggen dat de game nog niet af is. De game speelt prima, maar zal gaandeweg nog flink wat uitbreidingen krijgen. Dino jagen is fun en dankzij Epic kunnen we daar nu al mee gaan beginnen!

Epic Games geeft regelmatig gratis games weg

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.