Sony-studio Firesprite komt met nieuwe horrorgame voor PS5

News
donderdag, 31 maart 2022 om 18:00
firesprite sonyf1648740054
In 2021 is ontwikkelaar Firesprite overgenomen door Sony. Nu is duidelijk aan wat voor soort game de studio werkt, want er is een vacature voor een nieuwe horrorgame opgedoken.
Sinds de oprichting in 2012 heeft Firesprite al meerdere games gemaakt exclusief voor de PlayStation consoles. Denk bijvoorbeeld aan The Playroom VR en Run Sackboy! Run! Deze keer werkt de ontwikkelaar alleen aan een heel ander soort game voor Sony.
Uit een vacature op de website van Firesprite blijkt namelijk dat de studio op zoek is naar een Narrative Director voor ‘een verhaal gedreven horror-adventure game’ die gemaakt wordt met de Unreal 5 Engine. Het nieuwe lid van het team is verantwoordelijk voor het vertellen van het verhaal en moet meewerken aan het neerzetten van de lore en het universum van de game.
Veel meer details dan dat het een horrorgame is, zijn er tot nog niet. Zo is het niet duidelijk of het gaat om een compleet nieuwe IP of dat Firesprite voortborduurt op een al bestaande franchise. Ook het platform is nog niet bekend, maar aangezien het gaat om nieuwe game van een Sony-studio, zal het hoogstwaarschijnlijk gaan om een PS5-exclusive.

Werkt Firesprite aan andere games?

In 2021 werkten en 265 werknemers bij Firesprite, waardoor het momenteel is dat de ontwikkelaar ook bezig is met andere projecten naast de horrorgame. Zo gaan er al een tijdje geruchten dat Sony werkt aan een reboot van Twisted Metal. Volgens de laatste berichten zou Sony niet blij zijn met de prestaties van ontwikkelaar Lucid Games en nu Firesprite op het project hebben gezet.
Tot op heden heeft Sony alleen officieel nog niks laten weten over een Twisted Metal reboot en blijft het dan ook gokken of het project werkelijk in de maak is of het slechts een gerucht is. Het feit dat er wel tien jaar na release een Twisted Metal-serie is aangekondigd, wijst alleen wel duidelijk in de richting van een reboot.