Nintendo Switch krijgt toch nog Zelda-achtige game dit jaar

News
donderdag, 31 maart 2022 om 17:30
xelf1648733067
Nintendo had deze week slecht nieuws voor Zelda-fans: het langverwachte vervolg op Breath of the Wild is uitgesteld naar de lente van 2023. Ontwikkelaar Tiny Roar kan deze pijn wellicht wat verlichten met zijn nieuwe sci-fi actie-avontuur XEL voor de Nintendo Switch, die de ontwikkelaar beschrijft als ‘een liefdesbrief aan klassieke Zelda-titels’.
In XEL speel je als Reid, een schipbreukeling op een mysterieuze planeet die zich niet kan herinneren wie ze is of waar ze vandaan komt. Nu moet ze het gevaarlijke land doorkruisen, dungeons plunderen en items verzamelen waarmee ze door tijd en ruimte kan springen. Onderweg ontmoet ze natuurlijk zowel vriend als vijand.

Avontuur door ruimte en tijd

Het nieuwe avontuur moet volgens uitgever Assemble Entertainment een mix tussen old school en new school worden. Zo zullen spelers de wereld zien vanuit een klassiek top-down 3D aangezicht, maar kunnen ze gebruikmaken van een modern vechtsysteem, waarbij aanvallen ontweken gepareerd moeten worden en spelers slimme gadgets kunnen inzetten.
Naast vechten moeten spelers ook hun hersenen laten kraken in XEL. Een Zelda-achtig avontuur is immers niet compleet zonder de nodige aantal puzzels, waarbij de protagonist gebruik moet maken van de mogelijkheid om tussen tijd en ruimte te reizen.
XEL verschijnt ergens deze zomer op de Nintendo Switch en Steam. Later worden ook nog releasedatums voor de Xbox en PlayStation consoles bekendgemaakt door de ontwikkelaar.