Sony stopt PS4 productie Japan en richt haar pijlen op PS5

News
donderdag, 07 januari 2021 om 8:15
xgn google image
Sony heeft de productie van bijna alle PlayStation 4 modellen stopgezet in Japan. De PS4 is nog maar in één model, de PS4 Slim, te krijgen in het land van de rijzende zon.
Dat bevestigde Sony in een gesprek met de Japanse website Game Watch. Sony richt zich met deze keuze vooral op de verkoop van haar nieuwe spelcomputer, de PS5. De keuze voor het stopzetten van de PS4-productie is opmerkelijk, alsook de keuze van het model dat wél nog te koop blijft. Zowel de normale als de PS4 Pro zijn niet meer te koop in Japan, maar gamers kunnen alleen nog maar de PS4 Slim 500 GB krijgen in de kleur Jet Black.
Anderzijds is de prijs van de PS5 niet veel hoger dan die van de PS4 Pro 1TB. De PS4 Pro is vanaf 399,99 euro te koop (via Media Markt), terwijl een PS5 al voor 499,99 euro in je huis staat te schitteren. Van die laatste console is alleen momenteel nergens voorraad, maar Sony werkt hard om die aan te vullen.

Stopzetten PS4-productie zat er al aan te komen

Hoewel het redelijk snel na de release van de PlayStation 5 gebeurt, zat het stopzetten van de productie er al aan te komen voor de PS4. Al langer deden geruchten de ronde dat Sony dit van plan was in Japan, en dat blijkt nu waarheid. Of Sony ook plannen heeft om wereldwijd de verkoop van de PS4-modellen te stoppen, is onbekend.

Populair Nieuws