Microsoft peilt of gebruikers PS5 DualSense functies willen zien voor Xbox Series X

  Aan het einde van vorig jaar is de nieuwe console-oorlog begonnen met de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Microsoft wil haar gebruikers tevreden houden, want er worden nu meerdere opmerkelijke vragen gesteld is een recente survey, waaronder over de PS5 DualSense controller.

  Het is één ding om de consument over te halen om jouw nieuwe next-gen console te kopen, maar je moet die klant natuurlijk ook tevreden houden. Anders worden er geen nieuwe games verkocht of, nog erger, de console wordt retour gestuurd. Microsoft doet er daarom alles aan om de ervaring van de Xbox Series line-up zo goed mogelijk te maken.

  Dat blijkt wel uit een survey die het bedrijf heeft gestuurd naar kopers van de Xbox Series X en S. Daar komen een aantal standaard vragen voorbij, maar de techgigant peilt ook de mening van haar gebruikers met een paar opmerkelijke vragen, dat meldt Techradar. Zo worden gebruikers gevraagd of ze de Xbox Series X en S ‘vinden aanvoelen als next-gen’. Nog interessanter is de vraag of de klant in kwestie op de hoogte is van functies van de PS5 DualSense controller die hij of zij wil zien op de Xbox controllers.

  Wat biedt de DualSense controller allemaal?

  Microsoft heeft met haar Xbox Series X en S controller een aantal verbeteringen toegevoegd, zoals de vorm en een Share-knop, maar is niet gegaan voor een revolutie. Zo is de Xbox One-controller ook nog gewoon te gebruiken op de next-gen console.

  Sony heeft daarentegen voor een heel andere aanpak gekozen. De PS5 DualSense controller kent namelijk haptic feedback dat kan reageren om acties en gebeurtenissen in de game en adaptive triggers. Laatstgenoemde functies zorgt ervoor dat een trigger bijvoorbeeld blokkeert wanneer in-game een kogel vastzit in je wapen of dat het indrukken steeds zwaarder wordt wanneer je een boog aanspant. Mogelijk kunnen we soortgelijke functies dus in de komende jaren. ook zien in een nieuwe Xbox controller.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.