Sony probeert PS5 voorraad sneller te verhogen

News
maandag, 26 april 2021 om 10:30
schermafbeelding 2020 10 20 om 105024f1603190742
Sony heeft al sinds de lancering van de PlayStation 5 de handen in het haar. De fabrikant van de PS5 weet namelijk maar niet genoeg voorraad te produceren voor haar nieuwe console tot onvrede van fans. Nu zegt Sony-topman Jim Ryan dat het bedrijf er alles aan doet om de productie op te hogen voor meer PS5 voorraad. Misschien kun je dus binnenkort toch een PlayStation 5 kopen.
De PlayStation 5 is onwijs moeielijk te verkrijgen. Dat staat buiten kijf. Ondanks dat feit heeft Sony wel al een paar records verbroken als het op verkoopcijfers aangaat.
Toch weet Sony zelf ook dat de PS5 onwijs moeilijk te vinden is en dat probleem wordt dan ook aangepakt. Ryan meldt in gesprek met Nikkei (via VGC) dat Sony heeft gevraagd aan haar partners om de productie te verhogen.

Eindelijk goed nieuws over de PS5 voorraad

Ryan: "Er zijn meerdere redenen waarom de PS5 voorraad zo laag is. Bevoorrading gedurenden het coronavirus is erg gecompliceerd en we moesten de distributie dit keer alleen online done. De voorraad en vraag naar semiconductors is daarnaast ook erg hoog wereldwijd. We vragen onze partners om ons de mogelijkheid te geven om de productie op te schroeven die dit jaar verder voelbaar moet zijn."
schermafbeelding 2020 09 28 om 113556f1601285787

Binnenkort dus een PlayStation 5 kopen?

Ryan lijkt daarmee eindelijk goed nieuws te brengen voor de miljoenen fans die nog steeds geen PlayStation 5 hebben gevonden. Mede door de voorraadtekorten en scalpers zijn fans boos. Online wordt de PS5 namelijk, wanneer die gelimiteerd weer op voorraad is, direct opgekocht. Vervolgens worden veel consoles doorverkocht voor absurde bedragen, zoals een bod laatst van 20.000 euro op vakantieveilingen.
Wil je een PlayStation 5 kopen? Lees hier dan alles over de huidige stand van zaken rondom de PS5 voorraad in Nederland. Verder kun je hier al het eerste halfuur van Returnal, de nieuwe PS5 exclusive, checken via ons Twitch-kanaal.