Sony lanceert speciale TV's voor PlayStation 5

News
maandag, 11 oktober 2021 om 12:00
reservar ps5 ofertaf1600420403
Sony heeft haar nieuwste TV line-up uit de doeken gedaan en daarbij wordt al snel duidelijk waar de focus ligt. De nieuwe TV's van Sony richten zich namelijk op de PlayStation 5-gebruiker. De BRAVIA XR TV's zijn namelijk 'Perfect for PlayStation 5' volgens de nieuwe slogan.
Sony heeft voor haar BRAVIA XR TV's een aantal nieuwe features bekendgemaakt die speciaal voor de PS5 ontworpen zijn. Het betreft een Auto HDR Tone Mapping-systeem en een Auto Genre Picture Mode. Beide functies ondersteunen de mogelijkheid voor 4K 120fps kwaliteit voor games die HDMI 2.1 ondersteunen.
Specifiek zijn de voordelen te vinden bij de volgende BRAVIA XR tv’s: A90J, A80J, X95J, X90J en Z9J. Bij laatstgenoemde is er zelfs nog een extra voordeel. De invoervertraging is daar namelijk slechts 6,0 ms (doorgaans is dit op een goede televisie 13 ms).

Features van de speciale TV's voor PlayStation 5

Met de Auto HDR Tone Mapping neemt de televisie als het ware een extra stap bij het instellen van de games weg. De TV zelf weet namelijk precies hoe de HDR ingesteld moet worden voor de televisie, waardoor je automatisch het beste contrast krijgt voor iedere game op de BRAVIA-TV. Verder brengt Auto Genre Picture Mode een automatische schakelaar van beeldinstellingen mee die de beeldinstellingen aanpast op basis van wat je aan het doen bent.
Verder heeft Sony ook nog een speciale actie voor iedereen die één van de BRAVIA XR TV's in huis haalt. Dan krijg je namelijk 100 euro PlayStation Store tegoed en is er ook nog eens een flinke cashback afhankelijk van het model dat je kiest.