Sony PS4 update 8.00 zorgt voor problemen bij vriendenlijst

  Gisteren heeft Sony systeemupdate 8.00 voor de PlayStation 4 uitgerold. Het blijkt alleen dat deze voor problemen zorgt bij spelers. Console-eigenaren die de update hebben gedownload kunnen namelijk niet meer aan de slag met hun vriendenlijst en parties.

  Verschillende gebruikers melden op het internet dat ze na het downloaden en installeren van systeemupdate 8.00 voor de PS4 problemen hebben. Zo kunnen ze niet meer aan de slag met hun vriendenlijst en deze zelfs helemaal niet meer zien. Apart, gezien de update er juist voor moest zorgen dat je makkelijker met je vrienden most kunnen spelen.

  Volgens het PlayStation Blog zou Update 8.00 een aantal vernieuwingen aanbrengen zoals nieuwe avatars uit Bloodborne, God of War en Ghost of Tsushima en daarbij de parties en groepschat aan moeten passen, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk parties kunt maken. Het probleem is alleen dat je zonder een vriendenlijst nogal moeilijk een party aan kunt maken. Dit laatste is dus niet helemaal gelukt, gezien mensen nu massaal problemen ondervinden met de parties. Online gamen werkt wel nog gewoon en voor de problemen is ook al een aantal workarounds gevonden.

  Workaround voor problemen na PS4 update 8.00

  Je kunt namelijk via de Messages-app wel nog je vrienden inzien en op die manier een party aanmaken. Dit is wat omslachtig, maar helpt je wel verder. Een andere workaround komt van Mr. PSVR op Twitter voorbij. Hij meldt dat het zou moeten werken als je na de update naar settings in je menu gaat, daar voor network kiest en je test internet connection. Vervolgens moeten je vriendenlijst, de trophies en andere dingen die problemen veroorzaakten weer normaal werken.

  Het is niet duidelijk wanneer de technische problemen die PS4 update 8.00 veroorzaken opgelost zullen worden. Sony heeft nog niets gemeld over de problemen en of eraan gewerkt wordt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.