7 beste The Boys momenten op een rij

  The Boys is een daverend succes gebleken voor Amazon Prime Video. Als één van grootste Original-series van de streamingdienst hengelt The Boys steeds meer kijkers binnen en dat is natuurlijk helemaal terecht. De serie is onwijs bruut en heeft een unieke sfeer die je nergens anders kunt vinden. Tijd om de zeven beste momenten uit The Boys op een rij te zetten.

  Amazon Studios, Prime Video

  Voor deze lijst zetten we de beste momenten uit The Boys seizoen 1 en 2 op een rij. Het tweede seizoen is pas net afgelopen, maar niet getreurd, een derde seizoen is onderweg. Tot die tijd blikken we terug op de beste momenten uit de eerste twee seizoenen van The Boys.

  Spoilers voor het eerste én tweede seizoen van The Boys volgen dan ook hieronder, dus wees gewaarschuwd!

  7. Kontbom

  We vallen direct met de deur in huis, namelijk de dood van Translucent (Alex Hassell). Deze creepy superheld begluurde graag iedereen in de wc’s. Voor Vought bleek het, onbedoeld, een goede eigenschap te zijn, want hierdoor ontdekte Translucent dat Hugie (Jack Quaid) een microfoon plaatste in The Tower.

  Voor Translucent pakte het allemaal iets slechter uit. Nadat hij de microfoon weghaalde, besloot hij Hughie te volgen en hem te confronteren. Gelukkig kwam Billy Butcher (Karl Urban) net op tijd aangestormd om de kogelwerende Translucent gevangen te nemen. Wat volgde is geschiedenis. Een bom werd via de achteringang van Translucent naar binnen gewerkt om hem op te blazen. Hoewel het leek alsof Hugie niet zou doorzetten, bleek niets minder waar te zijn toen hij de trekker overhaalde.

  Amazon Studios

  6. Kwaadaardige liefde

  Wie zegt dat The Boys puur draait om haat, heeft waarschijnlijk de serie half slapend zitten kijken. Natuurlijk gebeuren er veel hatelijke dingen en heeft hoofdpersoon Billy een intense haat voor iedere superheld, maar er is ook ruimte voor liefde. In het eerste seizoen zagen we deze tussen Hugie en Starlight (Erin Moriarty) opbloeien, maar die valt in het niets in vergelijking met de relatie tussen Homelander (Antony Starr) en Stormfront (Aya Cash).

  De twee onverwoestbare (en tot op het bot kwaadaardige) superhelden mogen elkaar vanaf de eerste ontmoeting niet bepaald. Die haat buigt al snel om naar een gepassioneerde relatie. Met een goede dosis humor laten de twee elkaar, letterlijk en figuurlijk, alle hoeken van de kamer zien, wat zowel angstaanjagend als memorabel is.

  Het hoogtepunt komt dan ook wanneer het duo daadwerkelijk een keer op pad gaat om een misdadiger tegen te houden. Hoewel ze de boef stoppen, raken de twee iets te opgewonden waarna een nieuwe vrijpartij start. De grootste slachtoffer van de situatie? De bandiet wiens hoofd nog steeds wordt vastgehouden door Homelander. Wanneer het voorspel begint knijpt Homelander de schedel namelijk fijn alsof het een druif is.

  Amazon Studios

  5. Popclaw + dood = altijd foute boel

  Dat liefde een thema is in The Boys moge duidelijk zijn. Toch is er één personage in The Boys waarvan we vrij zeker weten dat ze geen idee heeft wat liefde betekent. Natuurlijk hebben we het over A-Trains vriendin: Popclaw (Brittany Allen).

  Deze B-tier superheldin raakt in een neerwaartse spiraal wanneer het uit gaat met A-Train (Jessie T. Usher), waarna ze besluit om Compound-V te nemen als opkikker. De drug zorgt er alleen voor dat ze onwijs veel zin krijgt in seks, wat slecht nieuws betekent voor Popclaws huurbaas die voor de tiende keer om de achterstallige huur komt zeuren.

  In plaats van geld neemt hij genoegen met seks, wat hij beter niet had kunnen doen. Onder invloed van Compound-V laat Popclaw zichzelf helemaal gaan en verstikt ze haar huurbaas. Alsof dat nog niet erg genoeg is, veroorzaakt ze daarna de meest bizarre en extreme dood die we tot nu toe in de serie hebben gezien.

  Amazon Studios

  4. Naar de walvis?

  Iedereen kent het gezegde “naar de haaien gaan”. Laat het maar aan The Boys over om hier een compleet nieuwe interpretatie van op poten te zetten. In The Boys seizoen 2 gaat het team namelijk niet 'naar de haaien', maar boren ze met een speedboot rechtstreeks door een walvis.

  Hoewel kijkers het argument kunnen maken dat Billy en zijn team niet anders kon doen om aan The Deep (Chace Crawford) te ontkomen, is niets minder waar. Billy kon in vaart minderen of de walvis omzeilen, maar besloot om regelrecht door het grote gevaarte heen te boren. The Deep ging knock-out, terwijl het team even bij moest komen naast het langzaam zachter kloppende walvissenhart.

  Amazon Studios

  3. Exploderende hoofden

  Waar het eerste seizoen van The Boys al bewees dat gruwelijke moorden geen probleem zijn, besloot het tweede seizoen hier nog een stapje bovenop te doen. Waar een kontbom kenmerkend is voor seizoen 1, kiest The Boys seizoen 2 voor exploderende hoofden. Eerst ondervindt CIA-agent Susan Rayner (Jennifer Esposito) deze gruwelijke dood. Toch blijkt dat later in het seizoen pas het begin.

  In een van de laatste afleveringen van seizoen 2 knallen koppen letterlijk uit elkaar bij bosjes in de rechtszaal. Iedereen in de zaal weet niet wat er gebeurd en rent voor zijn/haar leven. Pas in de laatste scène van het seizoen ontdekken we dat congresvrouw Neuman (Claudia Doumit) de dader is en achter de schermen een dodelijke kracht heeft!

  Amazon Studios

  2. Lasers, lasers en nog meer lasers

  Voor het zilver in deze lijst met beste The Boys momenten kiezen we voor een combinatie van alle scènes waarin lasers een grote rol spelen. We spelen als het ware vals, maar goed, dat doen de superhelden in The Boys ook op ieder mogelijk moment. Feit blijft namelijk dat er onwijs veel toffe momenten zijn waarin lasers een prominente rol spelen.

  Zo heeft seizoen 2 de toffe hallucinatie van Homelander die zich inbeeldt dat hij een complete groep demonstranten wegvaagt, terwijl seizoen 1 een baby heeft met laserogen! Toch kunnen die momenten niet tippen aan Homelander die met zijn laserogen dwars door Stillwells hoofd heen boort in de finale van seizoen 1 en Ryan (Cameron Crovetti) die zijn laservisie voor de eerste keer gebruikt in de finale van seizoen 2. De appel valt niet ver van de boom was nog nooit zo toepasselijk.

  1. Vliegtuigcrash

  Natuurlijk moeten we de vliegtuigcrash in het eerste seizoen wel op de eerste plek zetten. Niets liet zo goed zien dat The Boys een serie is waarin superhelden alles behalve goed zijn. Homelander en Queen Maeve (Dominique McElligott) gaan met goede intentie op pad om een transatlantische vlucht te redden van terroristen, maar helaas gaat dit niet helemaal volgens planning.

  Homelander is te onzorgvuldig met zijn laserogen, waardoor het vliegtuig beschadigd raakt. Zonder piloten om de dag te redden ziet Homelander geen ander optie om het vliegtuig neer te laten storten met alle passagiers aan boord om schijn hoog te houden dat superhelden geen fouten maken. Queen Maeve is hier begrijpelijk fel op tegen, maar gaat uiteindelijk overstag.

  Hoewel ze er alles aan doet om ten minste nog kinderen te redden, mag niemand mee van Homelander. Alleen hij en Queen Maeve mogen weten wat er gebeurd is, zodat het geheim bewaard blijft. Homelander had Maeve alleen beter achter kunnen laten, want nu heeft de pittige tante chantagemateriaal dat goed van pas komt op een later moment.

  De beste The Boys momenten zijn er in overvloed

  Natuurlijk zijn er nog veel meer momenten in The Boys die de serie zo memorabel maken. Wat is jouw favoriete moment? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.