PlayStation wederom aangeklaagd wegens seksisme

News
woensdag, 25 mei 2022 om 9:00
sony patenteert entwined en kill strain 55631f1653385450
PlayStation is aangeklaagd wegens discriminatie tegenover vrouwen op de werkvloer. Meerdere werknemers en ex-werknemers hebben klachten over PlayStation en haar systematische seksisme. Het is ook niet de eerste keer dat er een aanklacht ligt.
Emma Majo, de vrouw die Sony eerder ook al aanklaagde, doet dat nu weer. Majo is een ex-medewerker van PlayStation die het zwaar te verduren heeft gehad. Majo heeft ongeveer vijf jaar voor PlayStation gewerkt als financial systems business analyst en heeft in die tijd naar eigen zeggen meermaals discriminatie ervaren.
Majo claimt dat ze uit eindelijk ontslagen is wegens het praten over de problemen binnen het bedrijf. Ze zegt dat Sony een werkomgeving tolereert die seksistisch is en waarin vrouwen worden gediscrimineerd. Om deze redenen zouden Majo en andere vrouwen promoties en bonussen zijn misgelopen. Dat is de grootste reden voor de aanklacht, maar daar houdt het helaas niet op.
Een andere ex-medewerker, Marie Harrington, zegt dat ze bij Sony Online Entertainment een e-mail ontving van een ingenieur, waarin stond dat ze geen rokjes meer mocht dragen naar het werk. Dat zou te afleidend zijn voor de ingenieur.
Daarnaast zegt Harrington dat er een e-mail keten zou zijn waarin de vrouwen binnen Sony gerangschikt worden op "hotness level". Ook waren er maillijsten voor foto's van vrouwen en smerige grappen. De site 4chan werd ook gebruikt om onder werktijd aanstootgevende plaatjes van vrouwen te delen.
playstation 5 logof1582015874

Tweede aanklacht tegen Sony net wat anders

De tweede aanklacht van Majo is net iets anders dan haar eerste, wat te maken heeft met de schadeclaim die ze in de eerste zaak maakte. In plaats van een claim maken voor alle vrouwen binnen het bedrijf, gaat het nu alleen om de vrouwen die in Californië voor Sony werkten en in de bedrijfsstructuur onder het niveau van vicepresident zaten. De focus ligt nu meer aan deze kant omdat de laatste rechtzaak niet door is gegaan wegens een tekort aan ondersteunende details. Majo heeft nu 8 andere vrouwen achter zich staan die nu ook hun verhaal delen.
Sony heeft tot dusver nog niet gereageerd op de aantijgingen.