Opgeven race kwam volgens Hamilton 'niet door verslagenheid'

News
woensdag, 25 mei 2022 om 9:30
vr 191117 bragp489117 1f1639412939
Vlak na de start van de Grand Prix van Spanje kwam Lewis Hamilton in aanraking met Kevin Magnussen, wat resulteerde in een lekke band. De zevenvoudig wereldkampioen stelde voor om de race op te geven, maar dat kwam volgens hem niet door verslagenheid.
Met een flinke achterstand de race beginnen is voor geen enkele coureur een pretje en het leek er dan ook op dat Lewis Hamilton meteen de handdoek in de ring wilde werpen. Over de radio zei hij dat het misschien beter was om de motor te besparen. Opgeven was volgens Mercedes alleen geen optie, omdat een plaats in de punten nog zeker mogelijk was. En dat was het zeker. Lewis Hamilton eindigde namelijk als vijfde in race, na een uitstekende inhaalrace vanaf achteren.
De uitspraak aan het begin van de Grand Prix van Spanje roept alleen wel vragen op, helemaal omdat het niet de eerste keer is dat Hamilton niet zo blij lijkt te zijn in de auto. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is dat alleen niet het geval, zo laat hij weten aan FormulaRapida.net.

Beter dan een overwinning

De Brit claimt dat de race aantoont dat je nooit moet stoppen en nooit moet opgeven. Hamilton haalt er bovendien veel plezier uit. In het interview zegt de coureur dat het resultaat in Barcelona aanvoelde ‘als een overwinning’. Sterker nog, het voelde beter aan als de meeste overwinningen, wanneer je van zo ver moet komen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties