Sony's Play at Home initiatief geeft je gratis games

News
woensdag, 15 april 2020 om 8:30
49772879502 b6086b7c88 b1f1586889799
Sony start vandaag met een nieuw initiatief om zowel gamers thuis als indie developers een hart onder de riem te steken tijdens de huidige coronacrisis. Als onderdeel van dit 'Play at Home' initiatief krijgen alle PS4 gamers de games Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey gratis. Voor indie developers wordt een speciaal fonds opgezet om hen te helpen als ze in financiële nood komen door de crisis.

Creative funding

De ondersteuning van kleinere ontwikkelaars wordt vormgegeven onder de noemer Creative Funding. In dit fonds wordt 10 miljoen dollar geplaatst. Hoe en onder welke voorwaarden ontwikkelaars aanspraak kunnen maken op een bijdrage uit dit fonds kon Sony nog niet kenbaar maken.
Voor gamers heeft Sony ook een verrassing. PlayStation 4 gamers kunnen in de periode van 16 april tot 6 mei gratis aanspraak maken op twee titels: Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey. Uncharted is geen onbekende voor PlayStation-eigenaren. De trilogie maakte furore op de PlayStation 3 en wordt vaak gezien als grafisch het beste wat de generatie voortgebracht heeft. De Natan Drake Collection is een collectie remasters van deze drie delen. Opvallend detail: deze collectie was twee maanden geleden nog onderdeel van de gratis PS Plus games. Journey biedt een prachtige reis door onder andere de woestijn, de oceaan en een ijskoude berghelling.
uncharted nathan drakef1639658089
Sony is niet de enige die leuke acties heeft voor mensen die thuis moeten blijven. Eerder gaf Disney via Disney+ al eerder toegang tot onder andere de blockbuster Frozen 2. Daarnaast bieden KPN en Ziggo al enige tijd gratis de filmzenders van Film1 aan. Ook Pathé doet een duit in het zakje, door elke dag een nieuwe film gratis ter beschikking te stellen voor Pathé Thuis.

Populair Nieuws