De beste animatiefilms die nu op Netflix staan

Article
dinsdag, 14 april 2020 om 17:30
spirited awayf1586876993
Animatie kan zowel leuk zijn voor de kleintjes als voor de ouderen. De term familiefilms komt daarom vaak voorbij. Wij hebben de beste animatiefilms op Netflix voor je uitgelicht. Voor jong en oud zit hier een film tussen om heerlijk van te genieten!

Spirited Away

Animator en filmmaker Hayao Miyazaki wordt vaak gezien als de Walt Disney van Japan. Met zijn animatiestudio, Studio Ghibli, heeft hij tientallen animatiefilms gemaakt die stuk voor stuk de harten van de kijkers hebben gestolen. De prachtige, iconische stijl van Miyazaki is daar zeker deels verantwoordelijk voor.
Eén van zijn beste werken is Spirited Away. In dit sprookje komt de 10-jarige Chihiro terecht in een magische wereld, waar geesten, heksen en goden de dienst uitmaken Ze moet een weg terug zien te vinden naar haar eigen wereld en haar ouders redden, die zijn veranderd in varkens. Dat is alleen geen makkelijke opgave, helemaal niet wanneer de heks Yubaba haar vizier op Chihiro heeft gericht.
126190f1586877199

Kung Fu Panda

Deze panda met een goed hart kan niet ontbreken in onze lijst van beste animatiefilms op Netflix. Po is een simpele panda en hij houdt van heerlijk eten. Op een dag is het alleen aan Po om martial arts te leren.
In Kung Fu Panda gaat een legende rond dat de Dragon Warrior uiteindelijk de gevaarlijke Tai Lung zal verslaan. De wijze meester Oogway kiest Po, een stuntelende dikke panda, om de mantel van Dragon Warrior op zich te nemen. Het is aan Po om verschillende vechtkunsten te leren en China te redden.
Met de stemmen van onder andere Jack Black, Angelina Jolie en Jackie Chan bevat Kung Fu Panda genoeg talent om een vermakelijk avontuur neer te zetten. Wanneer de film is afgelopen zal je met ons meezingen: "Everybody is Kung Fu Fighting!"
madagascarf1586877398

Madagascar

Met dieren heeft Disney veel succes geboekt. Denk aan klassiekers als The Lion King, Lady and the Tramp en The Jungle Book. De animatietak van DreamWorks had ook al een paar kleine successen met dieren, maar pakte in 2005 groot uit met de film Madagascar. Een hele beestenboel en grote namen om de stemmen te vertolken, zoals Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer. Een groot kassucces die het startschot betekende voor een reeks aan films en spin-offs.
In Madagascar heeft de zebra Marty het ondertussen wel gehad met zijn leventje in de dierentuin in Central Park. Hij wil eindelijk de wildernis zien en probeert de ontsnappen. Zijn vrienden, waaronder Alex de leeuw en Gloria het nijlpaard, proberen hem tevergeefs te stoppen. Het groepje wordt gevangen genomen en op een schip gezet naar Kenia. Wanneer hun kisten vervolgens van het schip afvallen vlak voor de kust van Madagaskar, is Marty eindelijk in de wildernis terecht gekomen. Maar dan begint het avontuur pas echt...
shrekf1586877553

Shrek

De eerste Shrek film wist een groot succes te worden en hierdoor is Shrek uitgegroeid tot een franchise met vervolgen, spin-offs en games. Ondertussen is Shrek niet meer uit de filmindustrie weg te denken. Dat alles is te danken aan het origineel.
Shrek is een Ogre en leeft in het moeras. Wanneer zijn moeras wordt overspoeld met bekende magische figuren moet hij een manier vinden om zijn land terug te veroveren. Lord Farquad belooft Shrek om zijn moeras leeg te halen, mits hij prinses Fiona redt uit de handen van een vuurspugende draak.
Mocht je geen genoeg krijgen van Shrek? Dan staat Netflix voor je klaar. Alle vier de delen zijn namelijk op de streamingservice beschikbaar. Dat wordt bingewatchen!
spider man into the spiderversef1586877757

Spider-Man: Into the Spiderverse

Marvel is vandaag de dag enorm populair, met de acrobatische Spider-Man als één van de populairste superhelden van de franchise. Peter Parker is de afgelopen jaren door veel verschillende acteurs geportretteerd, maar in Spider-Man: Into the Spiderverse is het de beurt aan de nieuwe held, Miles Morales.
Aan het begin van de film is Miles nog geen Spider-Man, enkel een scholier die niet aan de verwachtingen kan voldoen van zijn vader, politieagent Jefferson Davis. Wanneer hij alleen ook gebeten wordt door een spin krijgt hij toegang tot superkrachten en probeert hij het voorbeeld van Peter Parker te volgen. Wanneer de originele Spider-Man alleen gewond raakt, is het aan Morales om New York te redden van een machine die Kingpin gebouwd heeft om in andere dimensies te komen.
rsz how to train your dragonf1586877982

How to Train Your Dragon

Wat gebeurde bij Shrek, gebeurde ook bij How to Train Your Dragon. Een topper van een eerste film zorgde ervoor dat How to Train Your Dragon een vervolg kreeg en een tv-serie. De serie werd vervolgens succesvol afgesloten in 2019 met How to Train Your Dragon: The Hidden World.
In het eerste deel kijkt de jonge viking Hiccup op naar zijn vader en wil graag op draken jagen, want dat is wat vikingen doen. Wanneer hij een gewonde draak tegenkomt in de bossen zal hij merken dat er alleen meer achter deze beesten zit dan gedacht. Op welke manier zal de band tussen Hiccup en de draak Toothless effect hebben op de rest van de vikingen?
How to Train Your Dragon laat de vriendschap zien die kan ontstaan tussen mens en dier. Iedereen kan zichzelf hiermee identificeren en dat maakt de film ook zo'n genot om naar te kijken.