Komt Darth Maul naar The Mandalorian seizoen 2?

News
woensdag, 15 april 2020 om 9:30
Disney is volop bezig met het tweede seizoen van The Mandalorian. Het lijkt erop dat een van de iconische Star Wars bad guys naar de Disney + serie komt. Alles wijst namelijk op de komst van Darth Maul in The Mandalorian seizoen 2.
Let op: dit bericht bevat spoilers over Star Wars: The Clone Wars.
Star Wars: The Clone Wars geeft hier namelijk een sterke hint voor af. Het was al bekend dat Ahsoka naar The Mandalorian zou komen, maar in welke vorm en wat de rol van het personage zou zijn, was nog onbekend. Dit wordt nu steeds duidelijker door The Clone Wars. De afgelopen afleveringen van die serie verbinden The Clone Wars namelijk aan The Mandalorian.
Zo is duidelijk geworden hoe Ahsoka Tano een rol krijgt in The Mandalorian. Ahsoka ontsnapt in The Clone Wars aflevering 'Together Again' uit de gevangenis van het Pyke Syndicate en ziet tijdens de ontsnapping de Pykes praten met niemand minder dan Darth Maul. Maul heeft zijn Shadow Collective uitgebreid en daarmee zijn macht op Mandalore vergroot.

Darth Maul is Ahsokas link met The Mandalorian

Aan het einde van de aflevering zien we vervolgens hoe Bo-Katan, de leider van de Nite Owls op Mandalore, aan Ahsoka vraagt om haar te helpen in de strijd tegen Darth Maul. Op die manier is Ashoka, maar ook Darth Maul direct gelinkt aan de gebeurtenissen die in The Mandalorian staan te gebeuren.
Of Darth Maul in seizoen 2 van The Mandalorian al daadwerkelijk te zien is, is nog onbekend. Als de gehoornde Sith leerling in beeld komt, dan is dit bijna een garantie voor vuurwerk in de Disney + serie.