Sony patenteert muziek genererende AI voor PS5

  Sony heeft al duidelijk gemaakt dat ze spelers echt de game in willen trekken op de PlayStation 5 door middel van revolutionaire 3D audio. Dat is niet het enige aspect waarmee de fabrikant indruk wil maken op het gebied van audio, zo blijkt uit een patentaanvraag.

  Sony

  Sony wil met de PS5 de game-ervaring drastisch gaan veranderen. De SSD moet ervoor gaan zorgen dat lange laadtijden verleden tijd zijn, 3D audio moet het geluid zo realistisch mogelijk overbrengen en zelfs achtergrondmuziek gaat op de schop.

  Het Japanse bedrijf heeft namelijk een patentaanvraag gedaan voor een nieuw artificial intelligence systeem genaamd Dynamic Music Creation in Gaming, dat meldt GameRant. De AI moet achtergrondmuziek gaan genereren om basis wat er zich afspeelt in de game. Dat gaat een stuk verder dan het gebruikelijke ‘de speler is aan het vechten’. Het systeem zal kijken naar de karakters in de scene, welke emotie de game probeert over te brengen en de locatie. Op den duur zal de AI zelfs de persoonlijkheid van de speler leren kennen en in de formule verwerken.

  Meer dan alleen muziek

  Het patent richt zich voornamelijk op het maken van achtergrondmuziek, maar de AI kan mogelijk ook gebruikt worden voor andere aspecten dan alleen audio. Volgens de aanvraag is het systeem namelijk niet gelimiteerd aan het genereren van muziek. Het is nog even de vraag of de AI daadwerkelijk aanwezig zal zijn in de PS5, maar het kan weer een mooie Unique Selling Point zijn voor Sony.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.