Sony patent wijst op PS5-faceplates

News
dinsdag, 23 november 2021 om 8:30
playstation 5 thumbf1624433855
Het zou zomaar kunnen dat je je PlayStation 5 binnenkort kunt customisen. Een onlangs gepubliceerd patent wijst er namelijk op dat Sony mogelijk officiële faceplates voor de PlayStation 5 gaat uitgeven.
Sony heeft een patent aangevraagd op haar PS5-faceplates. Het patent werd in november 2020 ingediend en OP Attack ontdekte dat het nu is gepubliceerd in het United States Patent and trademark Office. Dat wijst er mogelijk op dat Sony zelf faceplates wil uitgeven waarmee de huidige witte platen van de PS5 vervangen kunnen worden.
Eerder werd er door Sony gehint op een zwarte versie van de PlayStation 5. Dat zou een “speciale editie voor iedereen” zijn. Maar sindsdien is er nooit meer iets over gezegd en is de PS5 nog altijd alleen in het wit verkrijgbaar. Vorige maand publiceerde Sony een demontage-video waarin de witte covers van een PlayStation 5 handmatig werden verwijderd. Veel fans hoopten daardoor dat Sony ooit met verwisselbare plates zou komen.

Zwarte faceplates door derden

Derden hebben al eerder geprobeerd om zwarte faceplates op de markt te brengen, maar daar was Sony niet van gediend. Het bedrijf dreigde met juridische stappen. Een klein bedrijf genaamd PlateStation5, later CustomizeMyPlates, werd bijvoorbeeld vorig jaar gedwongen om te stoppen en moest van Sony bestellingen annuleren en de klanten terugbetalen.
De juridische actie tegen CustomizeMyPlates weerhield DBrand er niet van om toch faceplates te verkopen. Het bedrijf daagde Sony zelfs uit om een rechtszaak aan te gaan. Uiteindelijk moest ook DBrand noodgedwongen stoppen nadat Sony inderdaad dreigde met een rechtszaak. De faceplates werden verwijderd, maar snel vervangen door een nieuw ontwerp.
Wat Sony uiteindelijk van plan is om te doen met het patent voor de PS5 faceplates is nog niet duidelijk. Zo kunnen ze misschien met covers komen van bekende games, of 'neutrale' plates in verschillende kleuren uitbrengen.