Kojima Productions opent divisie gericht op films en series

News
dinsdag, 23 november 2021 om 8:00
135432 death stranding playstation 4 screenshot 29f1637599598
Kojima Productions, de studio achter Death Stranding, heeft een nieuwe divisie opgericht. Deze nieuwe divisie focust zich op het maken van films, muziek en series.
Ontwikkelaar Kojima Productions heeft een nieuwe divisie geopend in Los Angeles die zich richt op het maken van films, series en muziek. Dat heeft de studio bekend gemaakt op Twitter.
De nieuwe divisie wordt geleid door Riley Russell, die voorheen verschillende hoge functies bekleedde bij PlayStation. Onder zijn leiding zal de nieuwe divisie de IP's van Kojima Productions uitbreiden tot franchises die buiten videogames een leven moeten krijgen in pop culture.
Er zijn nog geen films of series aangekondigd door de nieuwe divisie. Studio-eigenaar Hideo Kojima is al een lange tijd van plan om films te maken. Hij vindt namelijk dat films, series en games steeds meer concurrentie krijgen van elkaar, door de komst van streamingstechnieken.

Samenwerking met acteurs in Death Stranding

In 2019 bracht Kojima Productions Death Stranding uit. In de game spelen verschillende bekende acteurs. Ook hebben meerdere muzikanten meegewerkt Death Stranding. Het was de eerste game die Kojima uitbracht nadat hij gestopt was bij Konami.
Er is nog geen nieuwe game van Kojima Productions aangekondigd. Wel gaf Kojima toe dat er onlangs een "groot project" is geannuleerd.