Sony onthult naam en nieuwe informatie over speciale PS5 controller

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 12:30
Sony heeft de laatste jaren accessibility hoog in het vaandel staan en komt daarom ook met een speciale PS5 controller. Die controller heeft nu officieel een nieuwe naam gekregen en er is nieuwe informatie gedeeld.
In januari onthulde Sony een speciale PS5 controller genaamd Project Leonardo. Het apparaat is een controller voor spelers met een handicap, zodat zij ook de mogelijkheid hebben om hun favoriete PlayStation 5 games te spelen.
In het teken van Global Accessibility Awareness Day heeft Sony nu nieuwe details onthuld over de controller in een blogpost. Zo zal het apparaat voortaan door het leven gaan als de PlayStation Access controller, in plaats van Project Leonardo.
De controller is gemaakt samen met experts op het gebied van toegankelijkheid. Daarom krijgen spelers ook meerdere opties om de controller naar eigen smaak aan te passen. Zo kan de joystick 360 gedraaid worden rondom het ronde platform en dichterbij of verder weg gezet worden. Ook is het mogelijk om de controller te bevestigen aan een AMPS-mount of een tripod.

Verschillende knoppen en sticks

De PlayStation Access controller kan daarnaast uitgerust worden met verschillende vormen en variaties voor de knoppen en de analoge stick. In het pakket zitten namelijk meerdere accessoires verpakt. Dit zijn alle onderdelen die je bij de Access controller krijgt:
  • Analog stick caps (standard, dome and ball stick cap)
  • Button caps in different shapes and sizes, including:
  • Pillow button caps
  • Flat button caps
  • Wide flat button cap (which covers two button sockets)
  • Overhang button caps (which benefit players with smaller hands as they are positioned closer to the center)
  • Curve button caps (which can be pushed if placed along the top or pulled if placed along the bottom of the controller)
  • Swappable button cap tags for players to easily mark which inputs they map to each button
Wanneer de PlayStation Access controller uitkomt heeft Sony nog niet bekendgemaakt. Ook is er nog een indicatie over het prijskaartje van de controller.

Populair Nieuws

Laatste Reacties