'Sony gaat meer timed exclusives op PS5 krijgen'

  Volgens het Youtube-kanaal van Kinda Funny Games zwaait Sony flink met de geldbuidel om een aantal grote titels in ieder geval voor bepaalde tijd exclusief naar PS5 te krijgen. De PlayStation 5 lijkt daarmee op dezelfde tactiek van deze generatie voor te borduren.

  Sony

  Volgens Imran Khan van Kinda Funny gaan gamers 'geschokt' worden door de omvang van de titels die Sony heeft weten te strikken voor de lanceringsperiode van de PlayStation 5. Vorige week maakte Sony al bekend dat Marvel's Avengers diverse exclusieve content gaat krijgen, inclusief Spider-Man die exclusief speelbaar gaat worden op de PlayStation.

  Daarnaast was al eerder bekend dat PS4 spelers vervroegd toegang gaan krijgen tot de beta van de game en dat er timed exclusive cosmetische aanpassingen gaan komen voor alle karakters. De beta van Marvel's Avengers is trouwens dit weekeinde al gestart. Volgens Khan blijft het daar niet bij en kunnen we nog enkele enorme timed exclusives verwachten in de aanloop naar de lancering van de console later dit jaar.

  Bekijk hieronder zelf de uitspraken van Khan in de dagelijkse nieuwsshow van Kinda Funny Games.

  Gaat Call of Duty timed exclusive worden?

  Een van de games waarvan verwacht werd dat deze tijdens de State of Play van Sony aangekondigd zou worden was Call of Duty. Dat gebeurde niet, maar de nieuwe CoD staat nog steeds op de radar om op een later moment onthuld te gaan worden. Een van de vele geruchten is dat er een deal zou zijn tussen Sony en Activision over tijdelijke exclusiviteit rond het nieuwe deel in de serie, die voorlopig onder de naam Call of Duty 2020 bekend staat. Een mogelijke definitieve naam zou Call of Duty: Black Ops Cold War zijn.

  Het zou niet de eerste keer zijn dat Activision een timed exclusive deal sluit. Eerder werd Call of Duty Modern Warfare 2: Campaign Remastered al een maand eerder exclusief naar PS4 gebracht. In de lange historie van Call of Duty hebben Sony en Microsoft afwisselend deals met Activision gehad over tijdelijke exclusiviteit voor delen van de immens populaire serie.

  Sinds 2015 heeft Sony het stokje van Microsoft overgenomen met diverse exclusieve deals. Een nieuwe deal rond de aanstaande Call of Duty zou dan ook prima in de lijn de verwachtingen liggen. Of deze voor de PlayStation 4 of PlayStation 5 gemaakt wordt, is tevens niet duidelijk.

  Een ander mogelijke exclusieve deal zou Final Fantasy XVI betreffen. Hoewel er nog weinig details over het zestiende hoofd-deel in de Final Fantasy serie bekend zijn, zou deze wel degelijk in productie zijn en zou Sony ook hier enige vorm van exclusiviteit hebben bedongen. Of er een kern van waarheid zit in deze geruchten zullen we binnenkort vernemen. Mogelijk gaat Sony hier meer licht op schijnen tijdens een van de toekomstige streams die in aanloop naar de lancering van de PlayStation 5 nog plaats gaan vinden.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.