Sony legt uit waarom de PS5 zo'n groot formaat heeft

News
dinsdag, 07 juli 2020 om 12:00
ps5 design 2f1591950588
Na de onthulling van de PS5 werd het voor fans al snel duidelijk dat de next-gen console een console van formaat is. Letterlijk. Sony legt nu uit waarom de PlayStation 5 zo groot is.

Update - State of Play toont meer PS5 games

Hoewel details over de prijs en releasedatum van de PlayStation 5 nog niet bekend zijn gemaakt, is er wel een tweede State of Play getoond die meer informatie over de games voor de console heeft onthuld. De State of Play kun je hieronder terugkijken.
Tijdens de PS5 presentatie vorige maand werd eindelijk de console zelf uit de doeken gedaan. Initieel viel voornamelijk het opvallende design op, maar toen eenmaal de ware groottes van de console naast andere consoles werd gelegd, sprong het formaat in het oog. De PlayStation 5 is namelijk de grootste console ooit en torent zelfs boven de chunky PlayStation 3 uit.
Er kwamen bij Sony dan ook veel vragen binnen waarom de console zo enorm groot is. Een aantal van die vragen heeft Matt MacLaurin, de Vice President van UX Design bij PlayStation, beantwoord tijdens een vragensessie op LinkedIn. En het antwoord is volgens MacLaurin vrij simpel.

Design onder vuur

Niet alleen de grootte van de PlayStation 5 is bekritiseerd, ook het opvallende ontwerp ligt onder vuur door een gedeelte van de fans. Volgens MacLaurin is het inderdaad een gewaagd design en zal het niet bij iedereen in de smaak vallen. Toch stelt de topman fans gerust met het idee dat er ook veel special editions op de markt zullen verschijnen. Wanneer de console op de markt verschijnt is alleen nog niet bekend.
Dit artikel is bijgewerkt op 27 augustus 2020.