Sony kondigt nieuwe State of Play aan

News
dinsdag, 08 maart 2022 om 17:00
sony state of playf1596792451
Er waren al geruchten genoeg, maar nu heeft Sony het officieel bevestigd. We krijgen een nieuwe State of Play en wel sneller dan gedacht!
Er gingen al eerder geruchten over een State of Play ergens deze maand en het leek er op dat Sony besloten had de State of Play uit te stellen in verband met de situatie in Oekraïne. Blijkbaar acht Sony nu toch de tijd rijp om ons haar nieuwe State of Play voor te schotelen. Zoals vaker wordt het voor ons Europeanen een latertje, de State of Play zal namelijk morgen al te zien zijn en wel om 23:00 Nederlandse tijd.
Volgens de aankondiging zal de State of Play 20 minuten gaan duren en diverse updates en first looks geven van diverse games, waarbij vooral de games van Japanse uitgevers aandacht zullen krijgen. Het lijkt er dus niet op dat Sony tijdens deze State of Play ook de nieuwe PS Plus, die bekendstaat onder de werknaam Spartacus, bekend zal maken. Wel wordt mogelijk een releasedatum bekend gemaakt van Stray, de nieuwe game van BlueTwelve Studio met een kat in de hoofdrol. Deze game staat gepland voor early 2022 maar heeft nog geen officiële releasedatum mogen ontvangen. Wel heeft uitgever Annapurna bevestigd dat de game nog steeds gepland staat voor 2022.

Eerdere State of Play rond GT7

Sony houdt tegenwoordig regelmatig een State of Play, waarbij vaak de focus ligt op een enkele game. Zo hebben we in februari nog een State of Play deepdive rond Gran Turismo 7 gezien en hield Sony vorig jaar een State of Play rond Horizon Forbidden West. Volgens de aankondiging kunnen we deze keer dus meer diverse updates van verschillende games verwachten, in plaats van een focus op een enkele game.