‘Sony brengt eind maart een State of Play’

News
maandag, 07 maart 2022 om 17:30
sony state of playf1596792451
Sony heeft momenteel vrijwel niets op de agenda staan waar ook een datum voor bekend is. Dat kan natuurlijk niet zo blijven, dus het lijkt waarschijnlijk dat er binnenkort een aankondiging of twee aan zit te komen. Nu wordt beweerd dat er eind maart een State of Play is.
Eind februari gokte insider Tom Henderson al dat er een een showcase aan zat te komen voor PS4 en PS5. Nick Baker van XboxEra beweerde het destijds zelfs zeker te weten. Nu beweren verschillende bronnen van Gamereactor ook dat er binnen een paar weken een State of Play aan zit te komen.
De State of Play zou zelfs nog voor deze week op de planning hebben gestaan. Maar verschillende deelnemende ontwikkelaars, waaronder ook ontwikkelaars binnen PlayStation Studios, zouden gevraagd hebben om uitstel. Niet omdat hun trailers niet klaar zijn, maar omdat deze ontwikkelaars de aandacht niet teveel af willen leiden van de oorlog in Oekraïne.
Daarom zou er nu sprake zijn van uitstel. Maar toch zou de State of Play snel komen. Er wordt namelijk maar van ‘een week of twee’ uitstel gesproken. Dat is niet zo gek, aangezien Sony toch echt snel weer games op het programma moet hebben.

Wat kan de State of Play brengen voor PS5 en PS4?

Of de State of Play nu is uitgesteld of niet, er is in ieder geval genoeg dat in de presentatie voorbij kan komen. Titels als Hogwarts Legacy, Final Fantasy XVI en God of War Ragnarok waren al genoemd als waarschijnlijke kandidaten voor een showcase. Ook zou Sony werken aan een soort eigen Game Pass, waarvan details ook binnenkort worden verwacht.