'Sony komt ook met eigen launcher voor PC games'

News
woensdag, 17 augustus 2022 om 15:30
marvels spider man remastered pc 6f1660046148
Sinds het succes van Steam zijn er inmiddels veel verschillende launchers verschenen op PC. Mogelijk gaat Sony er nog eentje introduceren voor haar eigen PC games.
De game files van Marvel's Spider-Man Remastered op PC lijken een rijke bron aan informatie te zijn. Er zijn nu namelijk bestanden opgedoken die refereren naar een PlayStation PC launcher, zo meldt VGC.
Momenteel gebruikt Sony Steam als platform om haar games te verspreiden en te lanceren op PC en is er geen extern programma voor nodig. Mogelijk gaat daar in de toekomst dus verandering in komen. Daar zullen veel spelers alleen niet blij mee zijn, want het platform puilt momenteel namelijk al uit van de enorme hoeveelheid launchers.
Zo zijn er gevallen waarbij je een eerst de launcher van Steam moet gebruiken om een game te lanceren, om vervolgens bij een andere launcher uit te komen. Soms zijn er zelfs gevallen waarbij je drie verschillende launchers moet openen om een game op te starten.

Launcher nodig voor PSN-integratie?

De introductie van een mogelijke launcher lijkt samen te gaan met de integratie van PSN in PC games van Sony. In de bestanden van Marvel's Spider-Man Remastered zijn namelijk ook referenties opgedoken naar speciale voordelen als je je PSN-account linkt met de game. Die functie zit niet in de game zelf, maar het lijkt er wel op dat Sony er actief aan werkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties