PS Plus Extra, Premium games voor oktober 2023 bekendgemaakt

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 9:00
playstation plus newf1655289162
Sony heeft de nieuwe toevoegingen aan PS Plus Extra en PS Plus Premium voor oktober 2023 bekendgemaakt. Kijk snel of er iets voor jou bij zit!
Het is oktober en dat is de maand van Halloween en spannende horrorgames. Het is ook altijd spannend welke games Sony deze maand weer in petto heeft voor abonnees van PS Plus Premium en PS Plus Extra. Deze maand is de spanning een stuk minder: onze vaste en betrouwbare leaker billbil-kun heeft al een groot deel van de lineup voor deze maand verklapt.
Nu heeft Sony de hele lijst aan games voor oktober 2023 bekendgemaakt. Zou billbil-kun het weer bij het juiste einde hebben? Het is niet heel verrassend dat dat inderdaad het geval is. De acht games die hij voorspelde zitten inderdaad in de officieel bekendgemaakte lijst. PS Plus Extra en PS Plus Premium abonnees hebben weer een mooie lijst games om naar uit te kijken. Maar, de game die Sony zelf leek te hebben gelekt, zit er niet bij: The Last of Us Part II maakt geen onderdeel uit van de aangekondigde games.
Alle titels voor PS plus op een rij:
776ce4ee990ac7ce9bbba981ee37d966493e09971f1697041287

Gratis games voor PS Plus Extra en Premium voor oktober

Sony maakt de line-up voor de nieuwe maand van PS Plus Extra en Premium altijd bekend op de woensdag vóór de derde dinsdag van de maand. De games komen de dinsdag daarna dan op de dienst beschikbaar. Deze maand is dat dus 17 oktober.
Naast de games voor de hogere tiers zijn ook de PS Plus Essential games nog te scoren. De nieuwe gratis games voor PS Plus Essential zijn sinds begin oktober al beschikbaar. Deze maand gaat het om de volgende games:
De games die in september aan PS Plus Essential toegevoegd zijn waren:
  • The Callisto Protocol
  • Farming Simulator 22
  • Weird West
Om de PS Plus Essential games ook na oktober te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden, voor het einde van de maand claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus Essential of hoger abonnement loopt. Je kan ze dan altijd downloaden en spelen.
Ook als je het laat verlopen en later weer activeert kun je je eerder geclaimde games weer spelen. Met de duurdere PS Plus Extra en Premium abonnementen kun je nog veel meer games gratis spelen, maar dan in een soort Game Pass-model. De games die daar verwijderd worden, zijn dus ook vanaf dat moment niet meer speelbaar, tenzij je ze zelf aanschaft.