Wat zijn de gevolgen van de pijnlijke crash tussen Hamilton en Russell?

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 9:30
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Het zal er al een tijdje aan te komen, maar in Qatar kwam het eindelijk tot een crash tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell. Wat zullen de gevolgen zijn van de pijnlijke crash?
Dit seizoen zijn er een aantal duo’s in de Formule 1 die flink aan elkaar gewaagd zijn. Charles Leclerc en Carlos Sainz van Ferrari bijvoorbeeld, Oscar Piastri en Lando Norris bij McLaren en natuurlijk George Russell en Lewis Hamilton bij Mercedes. Tijdens de GP van Japan kwam het al bijna tot een botsing tussen laatstgenoemden.
Dat het uiteindelijk zou uitlopen op een crash is niet een heel grote verrassing, maar de botsing in Qatar was wel erg pijnlijk voor het team. Mercedes had namelijk een goede kans om twee plekken op het podium te bemachtigen, zeker gezien het feit hoe Russell na de crash zich vanaf de laatste plaats wist terug te vechten tot de vierde plaats.
Ralf Schumacher en Nico Rosberg, die ook ervaring heeft met pijnlijke crashes met Hamilton, hebben de crash besproken bij Sky Sports Germany en de mogelijke gevolgen. Schumacher denkt namelijk dat Mercedes nu wel moet ingrijpen.

“Lewis stuurde te vroeg in en gaf George simpelweg niet genoeg ruimte. Mercedes leek sterk en gooide veel punten weg. Nu is er werk te verrichten tussen de twee. Je kan met elkaar omgaan hoe je wil, maar het team zal voortaan moeten ingrijpen en dat zal het ook doen.”

Kleine fout, met grote gevolgen

Rosberg legt de fout ook bij Hamilton neer. De zevenvoudig wereldkampioen nam na afloop van de GP van Qatar ook volledig de schuld op zich, nadat hij de herhaling had gezien. Volgens Rosberg was het geen enorme fout die de Brit maakte, maar had het wel grote gevolgen voor Mercedes. Eenzelfde crash mag volgens de voormalig wereldkampioen dan ook niet meer gebeuren bij het team.

Populair Nieuws