PS5 DualSense Edge controller heeft groot nadeel

News
woensdag, 21 december 2022 om 12:30
Als antwoord op de Xbox Elite controller komt Sony binnenkort met de DualSense Edge. Deze controller is vrij prijzig, maar daar krijg je dan ook wel de nodige voordelen voor. De DualSense Edge blijkt alleen ook een nadeel met zich mee te brengen.
Er is niets zo vervelend als wanneer je controller leegraakt tijdens een lange gamesessie. Als je daar met de PS5 soms last van hebt, dan moet je op je hoede zijn als je een DualSense Edge wil gebruiken. Deze controller heeft namelijk minder batterijduur dan de gewone DualSense.
Dat laat Sony weten aan The Verge. In een statement spreekt Sony van een iets kortere batterijduur voor de DualSense Edge vergeleken met een gewone DualSense. Er zitten meer features in hetzelfde formaat als de originele controller, wat betekent dat de batterij sneller leegloopt.
De oplossing is om een bedrade verbinding te gebruiken, zo laat Sony weten. Aangezien de controller dan is aangesloten op de PS5 en dus stroom kan krijgen van de console, loopt de batterij minder snel leeg. Bovendien geeft zo’n verbinding een voordeel voor competitieve spelers, voor wie de controller bedoeld is, omdat er zo geen problemen kunnen zijn in de vorm van verstoringen van de draadloze verbinding.

Wat biedt de DualSense Edge zoal?

De DualSense Edge is bedoeld als een controller voor wie competitief of professioneel wil gamen. De controller heeft verwisselbare sticks en knoppen aan de achterkant, zodat spelers meer opties hebben om hun game te besturen zoals ze dat zelf prettig vinden. In februari is de controller verkrijgbaar via PlayStation Direct.

Populair Nieuws