'Sony is zeer geïntereseerd in overname Square Enix'

News
donderdag, 28 juli 2022 om 9:52
square enix logof1651648572
De laatste tijd hebben we enorm veel overnames gezien en mogelijk komt er nog eentje bij. Naar verluidt wil Sony namelijk uitgever Square Enix overnemen.
Sony en Microsoft zijn de laatste paar jaar in een heftige strijd verwikkeld als het gaat om overnames. Zo heeft Microsoft natuurlijk Bethesda overgenomen en lijkt de deal rondom Activision Blizzard er ook doorheen te komen, terwijl Sony eigenaar is geworden van onder andere Bungie en Housemarque.
Mogelijk komt daar nog een overname bij. Volgens Eidos Montreal-oprichter Stephane D'Astous heeft Sony namelijk interesse om Square Enix over te nemen of één van de studios van de uitgever. Dat vertelt de ontwikkelaar in gesprek met GamesIndustry.biz.

Schijntje voor grote studio's en gamerechten

Bij dat laatste doelt D'Astous op de verkoop van Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal, inclusief de grote IP's van de studio, voor het enorm lage bedrag van 300 miljoen dollar. Square Enix heeft dus niet meer de rechten in handen van grote namen zoals Tomb Raider, Deus Ex en Thief, ogenschijnlijk voor geen enkele reden.
Het zou alleen een stuk logischer zijn voor Square Enix om met die verkoop aantrekkelijker te worden voor Sony, om op die manier een overname van het hele bedrijf te garanderen. Mogelijk gaan we hier dus binnenkort meer over horen.

Populair Nieuws