'Sony heeft exclusiviteitsdeals gesloten voor drie grote games'

News
maandag, 08 mei 2023 om 10:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Het lijkt erop dat Sony weer een aantal goede gesprekken heeft gehad. Naar verluidt heeft het bedrijf namelijk exclusiviteitsdeals voor drie grote games, waaronder Metal Gear Solid.
Terwijl Microsoft druk bezig is om de CMA ervan te overtuigen de overname van Activision Blizzard toch door te laten gaan, is Sony bezig met haar eigen deals. Er zijn geruchten dat er een remake komt van Metal Gear Solid 3: Snake Eater en dat Sony daar een exclusiviteitsdeal voor heeft gesloten met Konami, zo meldt Jez Corden van Windows Central op Twitter.
De remake van de geliefde Metal Gear Solid zou dan ook getoond worden tijdens een aankomende PlayStation showcase. Corden is niet de enige die dat meldt. Ook Shpeshal Nick van de Xbox Era podcast zegt dat hij hetzelfde heeft gehoord van zijn bronnen.

Niet de enige deal voor Sony

Maar een exclusieve deal voor Metal Gear Solid 3: Snake Eater zou niet het enige zijn waar Sony en uitgever Konami over hebben gepraat. Corden zegt namelijk dat er ook exclusiviteitsdeals zijn gesloten voor andere games. Zo heeft Sony het op een akkoordje gegooid voor de Silent Hill 2 remake, wat lijkt te kloppen, want die titel komt alleen uit voor de PlayStation 5 en PC.
De derde deal zou voor Castlevania zijn. Daar is nog geen informatie van bekend, omdat het zou gaan om een compleet nieuwe game in de franchise. De laatste keer dat er een Castlevania game verscheen was in 2014, in de vorm van Castlevania: Lords of Shadow 2.