Sony heeft advertentie met omgekeerde PS5 geplaatst

News
vrijdag, 09 juli 2021 om 9:22
playstation 5 thumbf1624433855
De PlayStation 5 heeft een opvallend design, waarbij niet bepaald meteen duidelijk is wat de onder- of bovenkant is. Het is zelfs voor Sony lastig, want het bedrijf plaatste een advertentie met een omgekeerde PS5 gepubliceerd - en vervolgens weer verwijderd.
Toen de PS5 voor het eerst werd onthuld, waren er meteen al gemixte gevoelens over het design van de next-gen console. Sommigen vinden het apparaat een verfrissend en futuristisch uiterlijk hebben, terwijl anderen liever een klassiek design zoals die van de PlayStation 4 hadden gezien. En er werden ook al meteen veel vergelijkingen gemaakt.
Het ontwerp van de PS5 kan ook voor verwarring zorgen, want het is niet meteen duidelijk op welke kant je de console moet neerleggen. Het is zelfs voor Sony niet duidelijk. De Japanse fabrikant plaatste namelijk een advertentie op Twitter, waarbij de console omgekeerd in het televisiemeubel ligt, met de disc-tray aan de bovenkant. Het duurde een half uurtje voordat iemand de fout bij Sony opmerkte en de advertentie werd verwijderd, maar niet voordat er een screenshot van was gemaakt die nu is gedeeld op Reddit.

Niet de eerste PS5 oriëntatiefout

Een foutje kan natuurlijk snel gemaakt worden, maar je zou verwachten dat het onderwerp van advertentie goed gecheckt zal worden. Het is alleen nog pijnlijker, omdat de fout al eens eerder is gemaakt door Hermen Hulst - de Nederlandse baas van PlayStation Studios.
Hulst plaatste eind vorig jaar een Tweet, waarbij zijn kat ook een paar Bugsnax probeerde te vangen. Onder de TV lag de PS5 alleen ondersteboven. Het duurde niet lang voordat de Tweet werd verwijderd en opnieuw werd geplaatst, deze keer alleen met de PS5 uit het beeld gesneden.