PS5-versie Horizon Forbidden West gaat flink wat opslagruimte kosten

News
maandag, 24 januari 2022 om 10:00
horizon forbidden west screenshotf1671209433
Games worden tegenwoordig steeds groter en dat wordt nog eens bewezen door Horizon Forbidden West. De nieuwe game van Guerrilla zal namelijk, zonder Day One-patch, maar liefst 96GB in beslag nemen.
Het is anno 2022 geen overbodige luxe om een SSD van 2TB in je next-gen console op PC te stoppen. Door alle hoge resolutie textures, audio van hoge kwaliteit en natuurlijk de grootte van de game-werelden zelf, nemen games namelijk veel ruimte in beslag.
Horizon Forbidden West bewijst dat nog maar een keertje. Volgens het Twitter-account PlayStation Game Size, dat haar data uit de database van de consoles haalt, is de PS5-versie van Horizon Forbidden West in Europa ruim 96GB groot en dat is nog zonder updates. In de Verenigde Staten is de game een stuk kleiner met 85GB, omdat die versie over het algemeen veel minder talen ondersteunt.
Met de Day One-patch die vrijwel alle games tegenwoordig krijgen, zal de grootte van de sequel op Horizon Zero Dawn waarschijnlijk uitgroeien tot boven 100GB. Hoeveel ruimte de PS4-versie zal innemen is nog niet bekend.

Is Forbidden West de grootste game?

Hoewel de nieuwe titel van Guerrilla veel ruimte in beslag neemt, is het zeker niet de grootste game qua data die ooit is gelanceerd. Call of Duty Black Ops Cold War gaat daar namelijk nog even flink overheen met een grootte van bijna 165GB. Call of Duty Warzone is ook lange tijd een enorme vreter van opslagruimte geweest, maar dankzij een aanpassing van de opslagmethode is de Battle Royale shooter nu nog ‘maar’ 90 tot 100GB groot - afhankelijk per platform.
De tweede plek voor de grootste games ooit gaat naar Quantum Break van Remedy Entertainment. Dat komt mede doordat de game afgewisseld wordt met aflevering van een Quantum Break-serie. Al die high-res video’s nemen flink wat opslagruimte in beslag, wat de grootte van 158GB goed verklaart.