Sony gaat PC games uitgeven onder de naam PlayStation PC

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 17:00
Sony is veel van plan als het op PC games aankomt. Dat wordt nu nog een keer bevestigd door de onthulling van de nieuwe naam waaronder de uitgever die titels zal uitbrengen: PlayStation PC.
Sony gaat games uitgeven onder de naam 'PlayStation PC LLC'. Sony heeft dit niet zelf groots naar buiten gebracht, maar het werd wel opgemerkt op pagina's van Steam games die door Sony worden uitgegeven. Volgens Corporation Wiki heeft Sony de naam al in april geregistreerd. Nu wordt deze naam dus ook gebruikt.

Sony brengt veel games naar PC

Sony heeft de afgelopen tijd al een hoop van haar exclusives uitgebracht voor de PC. Een van deze onlangs aangekondigde games is God of War. De geliefde game zal vanaf januari 2022 te koop zijn via Steam en de Epic Games store. Er wordt ook verwacht dat de nieuwe God of War: Ragnarok naar de PC zal gaan komen. Dit is alleen nog niet officieel bekendgemaakt.
Naast de God of War game, gaan er ook geruchten rond dat Sackboy: A Big Adventure naar PC komt. Dit zou blijken uit informatie die gevonden is in de data van Steam.
Dat Sony nu onder een nieuwe naam games uit gaat brengen heeft geen directe grote gevolgen. Wel maakt het bedrijf zo duidelijk dat het zeker van plan is door te gaan met het uitbrengen van PlaysSation exclusive games naar PC. We kunnen dus verwachten dat er nog een hoop exclusives naar het platform zullen komen.