‘Dit is de datum van de september Nintendo Direct’

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 13:00
Het is bijna september en dat gaat vrijwel altijd gepaard met geruchten over een nieuwe Nintendo Direct. Ook dit jaar is het weer zover. Nu beweert Jeff Grubb een goed idee te hebben van een datum.
Nintendo heeft nu al zo’n 6 jaar altijd een Direct-presentatie uitgezonden in september. Het is dan ook geen wonder dat de geruchten over een september Direct deze week weer zijn opgelaaid. Verschillende redelijk betrouwbare bronnen melden al dat Nintendo inderdaad een Direct op de agenda heeft, maar Jeff Grubb gaat net een stapje verder.
In de podcast Last of the Nintendogs beweert Grubb namelijk dat de Direct in de week van 12 september wordt gehouden. Dat heeft hij volgens eigen zeggen van “een best goede bron”. Vandaar dat Grubb de datum dit keer ook noemt, iets waar hij zich meestal niet aan waagt.
De week van 12 september is ook een goede week voor een Nintendo Direct. In die week wordt namelijk Tokyo Game Show gehouden, een gelegenheid die Nintendo vaker heeft aangegrepen voor een Direct. Tokyo Game Show begint op donderdag 15 september, dus de twee à drie dagen ervoor zou een Nintendo Direct goed mogelijk zijn.

Wanneer wordt de Nintendo Direct aangekondigd?

Een Nintendo Direct wordt vaak pas vlak van tevoren aangekondigd. Grubb verwacht bijvoorbeeld ook niet dat het deze week nog gaat gebeuren en verwacht een aankondiging op zijn vroegst na de Amerikaanse Labor Day (5 september). Overigens komt het naar verluidt ook voor dat Nintendo op het laatste moment de datum van een Direct verandert, dus de presentatie kan ook nog eerder of later komen.