Sonic bedenker aangeklaagd voor illegaal verhandelen van aandelen

News
donderdag, 29 december 2022 om 12:30
640px yuji naka magic monaco 2015 03 21 p1030036 cropped againf1672308862
Vorige maand werd Yuji Naka, de co-bedenker van Sonic the Hegdehog, gearresteerd omdat hij naar verluidt aandelen had gekocht in een ontwikkelingsstudio voordat zijn betrokkenheid bij een Dragon Quest-game werd aangekondigd. En niet veel later is hij gearresteerd voor het investeren in een bedrijf dat werkte aan een Final Fantasy-project. Gisteren hebben de openbare aanklagers van Tokio hem formeel aangeklaagd voor het met voorkennis verhandelen van aandelen.
Volgens NHK heeft het openbaar ministerie van het district Tokyo vastgesteld dat Naka winst heeft gemaakt op handel met voorkennis. Dit is illegaal in Japan. Naka kwam in aanraking met de wet toen hij aandelen in ATeam kocht, voordat de studio had aangekondigd het de game Final Fantasy VII: The First Soldier zou ontwikkelen. Een battle royale game die exclusief voor mobiele apparaten werd uitgebracht. Hoewel de game in 2021 werd aangekondigd, werd Naka op 7 december van dit jaar gearresteerd.
Dit was een maand nadat hij voor het eerst was gearresteerd voor het kopen van aandelen in Aiming, de studio die Dragon Quest Tact had gemaakt. Bij beide incidenten werd hij samen met Square Enix-medewerker Taisuke Sasaki gearresteerd. Sasaki werd aangeklaagd voor het verhandelen van ongeveer 782.000 dollar in aandelen.

Problemen bij Final Fantasy game

Als de twee winst maakten op de ATeam-aandelen, was dat vermoedelijk voordat The First Soldier minder dan een jaar na de lancering werd geannuleerd. Square Enix hoopte duidelijk te profiteren van de populariteit van Fortnite en andere battle royale games. In plaats daarvan leed First Soldier aan ernstige prestatieproblemen en was de game alleen exclusief beschikbaar op mobiel.
Naka was in 2018 bij Square Enix gekomen om Balan Wonderworld te regisseren, een vreemde actie-platformgame die bijna universeel werd gezien als een flop. De game kreeg op XGN een onvoldoende.

Populair Nieuws