Sommige nieuwe PS Plus games vervallen wel erg snel

News
maandag, 27 juni 2022 om 11:00
playstation plus announcementf1655190930
Het nieuwe PlayStation Plus is in Nederland pas net gearriveerd en toch duiken de eerste problemen al op. Het ziet er namelijk naar uit dat sommige van de nieuwe PS Plus games die in het PS Plus Extra en Premium-pakket slechts heel kort beschikbaar zijn. Een aantal van de nieuwe PS Plus games tonen namelijk al een hele snelle vervaldatum.
Wie naar het nieuwe PS Plus gaat, ziet namelijk een tabje met Laatste kans om te spelen. Daar staan momenteel al twee games tussen. Het betreft Shadow Warrior 3 en Syberia. Eerstgenoemde heeft een vervaldatum klaarstaan voor 5 juli, terwijl Syberia nog tot en met 19 juli speelbaar is.
Daarna worden de titels uit de roulatie gehaald en zijn ze niet meer gratis te spelen. Dan moet je de games weer los kopen in de PlayStation Store. Het nieuwe PS Plus werkt met een roulerend aanbod. Na verloop van tijd zullen games steeds verdwijnen uit de catalogus die meer dan 400 games rijk is.
Wel is het nog enigszins onduidelijk of je de games die een vervaldatum hebt, niet meer kunt spelen als deze uit de roulatie gehaald worden. De FAQ van PS Plus stelt namelijk dat spelers de games kunnen spelen "zolang je een actieve abonnee bent".
crash bandicoot 4 screenshot 06 en 15jun20f1616073656

Nieuwe PS Plus games voor Essential al gelekt

Dat betekent overigens niet dat games alleen verdwijnen. Ook zullen nieuwe games constant toegevoegd worden. Welke dat zijn, wordt door Sony geregeld bekendgemaakt. Gezien de service pas net live is, zal het nog wel even duren voor we de volgende selectie horen.
Wat we wel weten, is dat de volgende lading PS Plus Essential games snel verschijnt. De gratis PS Plus games die je aan je catalogus kunt toevoegen, zijn namelijk al gelekt voor juli. Er staan voor de komende maand weer drie nieuwe games op de planning die je gratis kunt toevoegen aan je PSN-account.

Populair Nieuws