Sommige HBO series komen mogelijk naar Netflix toe

News
donderdag, 22 juni 2023 om 12:30
hbo max 1 scaledf1702049380
De streamingmarkt is momenteel erg gefragmenteerd, maar mogelijk gaat daar verandering in komen. Zo zullen een aantal HBO series namelijk misschien naar Netflix komen.
Niet zo lang geleden was Netflix nog één van de weinige streamingdiensten en domineerde het de markt, waaronder in Nederland. Maar sinds de opkomst van Disney+, Amazon Prime Video en talloze andere streamingdiensten raakt alle content steeds meer verdeeld. Daardoor moet je nu veel meer betalen als je naar dezelfde hoeveelheid films en series wil kijken.
Maar mogelijk wordt de content toch weer een beetje breder uitgesmeerd. Volgens Deadline is Warner Bros. Discovery namelijk in gesprek met Netflix om een aantal HBO series naar de streamingdienst te brengen. De reden daarvoor zouden de niet zo rooskleurige financiële cijfers van Warner Bros. Discovery zijn.
De eerste show waar de deal om gaat is naar verluidt Insecure, dat na vijf seizoenen op HBO stopte aan het einde van 2021. Andere series zouden daarna volgen als de overeenkomst een succes is. Het zou niet gaan om een exclusieve deal, wat betekent dat de series ook gewoon op HBO Max blijven staan.

Series die verdwijnen van streamingdiensten

De laatste tijd is Warner Bros. Discovery al langer bezig met het uitzetten van HBO series naar andere platformen. Het bedrijf heeft eerst besloten om een aantal shows te verwijderen van HBO Max, waaronder het net afgesloten Westworld, maar die zijn nu juist verhuisd naar verschillende FAST-platformen. Dat zijn gratis streamingdiensten met advertenties, zoals Freevee en Roku.
Warner Bros. Discovery is daarin niet de enige. Zo heeft Disney recent ook besloten om een enorme lijst van films en series van Disney+ te verwijderen, omdat de kosten niet zouden opwegen tegen de voordelen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties