Sommige content op Instagram verdwijnt misschien wel achter een betaalmuur

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 17:30
instagram 1474231 1920f1582124955
Instagram test de mogelijkheid voor Instagrammers met veel volgers om een abonnement aan te bieden. Dit staat in een blog van het platform. Door de functie zouden deze Instagrammers een stabiel inkomen kunnen krijgen via Instagram.
Sommige posts van je favoriete Instagrammer zul je in de toekomst misschien wel niet meer zomaar kunnen zien. Instagram lanceert namelijk een nieuwe functie die ervoor gaat zorgen dat een Instagrammer een abonnement kan instellen voor onderdelen zoals Livestreams of Stories.
Hoe hoog dat abonnement is, is aan de influencer zelf. Wel wordt er gedacht dat er een minimum van 1 dollar zal zijn en een maximum van 100 dollar in de Verenigde Staten. Tot 2023 zal Instagram hierover in ieder geval geen geld van krijgen. Alles gaat tot die tijd naar de influencer zelf.

Wanneer komt de functie naar Nederland?

Het is niet zo dat volgende week je al een abonnement nodig hebt om alles van een aantal Instagrammer te zien. Momenteel wordt de functie getest in de V.S. bij een aantal accounts en later wordt het systeem verder uitgerold. Wanneer dit precies is is onduidelijk, maar dat zal liggen aan hoe de testen verlopen.
Dat Instagram hier voor kiest laat zien dat het steeds normaler wordt om geld te verdienen via social media. Wat vroeger dus nog een hobby was, verandert langzaam in een manier om echt inkomen door te krijgen. Onlangs zei een medeoprichter van Reddit dat zo'n soort trend ook richting gamen gaat komen, maar dan dat spelers worden uitbetaald in cryptocurrency.

Populair Nieuws