Snel alle emoji als WhatsApp-reactie te gebruiken?

News
donderdag, 30 juni 2022 om 10:00
2021 08 24 whatsapp 4f1629550655
Het ziet er naar uit dat WhatsApp het reageren met emoji's binnenkort wil uitbreiden. In een nieuwe test wordt gekeken naar de optie om iedere emoji te gebruiken als reactie op een bericht. Zo wordt via WABetaInfo duidelijk.
WhatsApp introduceerde eerder dit jaar een update die het mogelijk maakt om op ieder bericht te reageren door middel van een emoji. De keuze uit emoji's werd alleen beperkt tot zes opties. Daar komt nu snel verandering in.
Via een test is duidelijk dat WhatsApp kijkt naar de mogelijkheid om iedere emoji beschikbaar te stellen als een reactie op een bericht. Op Android-toestellen zou dit gedaan worden door na het selecteren van het +-teken het toetsenbord te openen waarna een emoji gekozen kan worden. Bij iOS-apparaten komt een emoji-venster simpelweg omhoog met een uitgebreide lijst aan keuzes.

Alle emoji als WhatsApp-reactie nog niet voor iedereen

Het is alleen nog wel afwachten voor iedereen met de nieuwe functie aan de slag kan. WhatsApp heeft de uitgebreidere keuzefunctie nu nog in de betafase zitten. Pas na de testfase wordt de update geleidelijk aan volledig uitgerold. Bij de vorige update duurde het ongeveer twee maanden voordat deze publiekelijk beschikbaar werd gemaakt.