10 games in 2020 om nog in de pre-order te zetten

  2020 beloofde het beste jaar ooit te worden voor games. Toen vatte de wereld vlam en werden games wel het laatste waar we ons mee bezig hielden, tenzij we even wilden ontsnappen van de bizarre gebeurtenissen in het dagelijkse leven. Op de planning staan nog minstens 10 games in 2020 die je in de pre-order moet zetten en dus zetten wij ze voor jou op een rijtje!

  Cyberpunk 2077

  Laten we deze lijst maar goed aftrappen met Cyberpunk 2077. De game van CD Projekt RED is de eerste, grote AAA-titel van de Poolse studio sinds het succesvolle The Witcher III: Wild Hunt in de schappen verscheen in 2015. De nieuwe titel belooft een nieuwe richting in te slaan voor de studio, door dit keer FPS te mengen met een grote, open wereld RPG.

  In het grote Night City ga je op avontuur met huurmoordenaar V die zich omhoog probeert te werken op de zwarte markt van deze futuristische stad. Constant zal je jezelf ontwikkelen met nieuwe mechanische implantaten die je omtoveren tot half mens, half machine. De dodelijke moordmachine die daaruit ontstaat zal iedere stapje voor moeten gebruiken om de dodelijke krochten van Night City te overleven.

  Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 september op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  The Last of Us Part II

  Voor je aan de slag kunt met Cyberpunk 2077, staat eerst The Last of Us Part II op de planning. De nieuwe game van Naughty Dog vervolgt het verhaal van Joel en Ellie dat in 2013 op grandioze wijze begon op de PlayStation 3. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en heeft Naughty Dog misschien wel de mooiste game aller tijden af weten te leveren.

  Waar het origineel een verhaal over liefde voorschotelde, draait het tweede deel om haat. De thematiek zal doorgepakt worden in de gameplay die nog bruter en gewelddadiger is dan in het eerste deel. Tevens is de gameplay op verschillende plekken verbeterd die ervoor moeten zorgen dat de ervaring nog beter is dan in het origineel!

  The Last of Us Part II verschijnt op 19 juni op de PlayStation 4.

  Halo Infinite

  Later dit jaar staat ook bij Microsoft een grote exclusieve titel op de planning, namelijk Halo Infinite. Het zesde avontuur van Master Chief staat op de planning voor zowel de Xbox One als de Xbox Series X, maar voor die laatste is een pre-order plaatsen nog niet mogelijk. Gelukkig kun je de game wel op de Xbox One halen en heb je dankzij Smart Delivery alsnog de allerbeste versie van de game op de Xbox Series X als je besluit om deze te halen. Een win-win-situatie dus!

  Halo Infinite belooft groter te worden dan eerder games uit de inmiddels legendarische reeks en zal zich meer richten op Master Chief. Doordat dit niet gebeurde in Halo 5: Guardians, waren fans nogal boos en dat wil 343 Industries goedmaken. De game staat op de planning voor dit najaar in combinatie met de lancering voor de Xbox Series X.

  Je kunt de game dan ook in combinatie met de Series X halen, maar gezien die pre-orders nog niet live zijn, kun je beter voor de Xbox One-versie kiezen. Mocht je dan geen Series X kunnen bemachtigen tijdens release, heb je de game altijd nog en via Smart Delivery krijg je de Series X-versie van de game alsnog zodra je de nieuwe console hebt!

  Halo Infinite komt deze winter uit op de Xbox One, Xbox Series X en PC.

  Paper Mario: The Origami King

  Ineens kwam daar de aankondiging van een gloednieuwe Paper Mario-titel die al over een kleine maand op de markt verschijnt. We hebben het natuurlijk over Paper Mario: The Origami King die terug naar de roots van de serie lijkt te gaan. De eerste trailer die we zagen doet ons vermoeden dat de game meer lijkt op Paper Mario: The Thousand-Year Door dan Paper Mario: Color Splash en daar zijn we blij om.

  Het nieuwe Mario-avontuur bevat de klassieke RPG-achtige gameplay en de turn-based gevechten die een actief randje kennen. Hierdoor moet je op ieder moment toch opletten, omdat je acties anders in de soep lopen. Combineer dat met de heerlijke, sarcastische humor waar de serie bekend om staat en we hebben een Switch-game waar we niet op kunnen wachten!

  Paper Mario: The Origami King verschijnt op 17 juli 2020 op de Nintendo Switch.

  Ghost of Tsushima

  Op dezelfde dag komt naast Mario nog een andere, grote titel uit die je misschien wel alvast in de pre-order wil zetten. Natuurlijk doelen we op Ghost of Tsushima, de nieuwe titel van Sucker Punch. De studio slaat een gloednieuwe richting in door een open-wereld titel te brengen die zich afspeelt in het oude Japan.

  Op het eiland Tsushima moet jij de Hunnen zien te verslaan die het eiland proberen over te nemen. Dit doe je als dodelijke ninja die the way of the Ghost zal toepassen. De game oogt in ieder geval bijzonder mooi en belooft exploratie voor te schotelen door jou de richting van de wind te laten lezen. Combineer dat met het aaien van vossen en je weet dat een bijzondere ervaring op je te wachten staat.

  Ghost of Tsushima verschijnt op 17 juli 2020 op de PlayStation 4.

  Assassin's Creed Valhalla

  Een andere grote, open wereld titel die dit jaar verschijnt is Assassin’s Creed Valhalla. Deze keer brengt de bekende reeks van Ubisoft je naar de bijzonder mooie wereld van de Vikingen ten tijde van de oorlogen die werden gevoerd met Engeland. Verwacht uitgestrekte vlaktes, prachtige bergen en bloederige actie met bijlen!

  De nieuwste editie komt zowel naar de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar zal ook uitkomen op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Voor laatstgenoemde is Smart Delivery in ieder geval van toepassing, waardoor pre-orderen op de Xbox One nu al voordeel oplevert. Wie liever wacht tot de pre-orders van de next-gen edities losbarsten, moet nog even geduld hebben.

  Assassin’s Creed Valhalla verschijnt op dit najaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en PC.

  Marvel’s Avengers

  Nadat de Avengers vorig jaar de bioscoopzalen wisten te veroveren, zijn de stoere helden dat nu van plan in de gaming-wereld. Met een spetterende cast en afwisselende gameplay wil Crystal Dynamics spelers omver blazen, waarbij je als iedere Avenger kunt spelen. Verwacht dan ook een grote lading content die je zowel alleen als met vrienden kunt spelen.

  In Marvel’s Avengers ga je met Iron Man, Captain America, Black Widow, Thor en de Hulk op pad om de wereld te redden van een mysterieuze bedreiging. Wanneer het team uit elkaar valt, is het aan jou om de Avengers de strijd opnieuw aan te gaan. Bijzonder is de manier waarop ieder personage andere kwaliteiten heeft en de gameplay telkens weer veranderd om je een diverse ervaring te bezorgen.

  Marvel’s Avengers verschijnt op dit najaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Ubisoft

  Watch Dogs Legion

  De volgende open wereld game brengt je terug naar de chaotische capriolen van Watch Dogs, waarbij je alles wat los en vast zit kunt hacken. Dit keer gaat het zelfs verder dan ooit te voren, want je kunt ieder personage dat in de game zit “hacken” door ze toe te voegen aan je team en vervolgens als dat personage verder te spelen. Watch Dogs Legion lijkt nu dan ook al historisch te worden door het feit dat er geen enkele NPC in de game te vinden is.

  Tijdens E3 2019 hebben we al even genoten van de chaotische gameplay die je kunt veroorzaken door het bijna post-apocalyptische Londen op zijn kop te zetten. Wat volgt is een mix van Grand Theft Auto en Mr. Robot die zowel uiterst vermakelijk is, als uitdagend. Zo kan de wereld je ook breinbrekers voorschotelen die jouw uitdagen om puzzels in de open wereld op te lossen.

  Watch Dogs Legion verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar heeft nog geen releasedatum.

  Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Remastered

  In mei leggen alle vogels een ei en van de schrik van deze aankondiging misschien wel twee! Er werd een complete remaster van de Tony Hawk Pro Skater-games aangekondigd. Een nieuwe release van de originele twee delen staan op de planning, wat bij velen voor veel vreugde zorgt.

  De game is opnieuw gemaakt en zit vol bekende levels, trucjes en natuurlijk legendarische muziek. Uitgever Activision heeft zijn handen uit de mouwen geschud om de soundtracks te waarborgen en een deel daarvan is keert dan ook terug. Dit keer alleen wel met 4K graphics!

  Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Remastered verschijnt op 4 september 2020 op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Warner Bros Games

  LEGO Star Wars The Skywalker Saga

  Hoewel de Skywalker Saga van Star Wars vorig jaar haar slot zag in de bioscopen, komt TT Games dit jaar met een complete LEGO-collectie van de legendarische filmreeks. In de bekende LEGO-stijl kun je alle 9 films doorspelen met grappige en bizarre twists. De bekende LEGO-humor keert terug met een verbeterde artstyle die nog meer details bevat.

  De game zal dan ook meer content bevatten dan ooit te voren, waarbij je nu met Finn en Rey de prequels kunt beleven. Als je The Last Jedi niks vond, kun je nu zelfs als jonge Luke Skywalker naar zijn oudere zelf gaan om hem eens flink wakker te schudden. De LEGO-games zitten telkens weer vol met mogelijkheden en in The Skywalker Saga lijken dit er meer dan ooit te worden.

  LEGO Star Wars The Skywalker Saga komt ergens in 2020 uit op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.