CES 2021 gaat fysiek en digitaal door in januari

News
vrijdag, 05 juni 2020 om 9:30
cesf1591339744
Aankomende editie van electronicabeurs CES zal in januari 2021 gewoon door gaan. Het evenement zal in Las Vegas gehouden worden en wordt zowel fysiek als digitaal te volgen. Er wordt wel het nodige aan maatregelen tegen het coronavirus getroffen.
Dat meldde de Consumer Technology Association (CTA). De beurs is dé plek om alle ontwikkelingen rondom technologie in auto’s, smartphones, televisies en gadgets te presenteren voor fabrikanten en wordt jaarlijks door duizenden consumenten bezocht. Daarnaast komen er ook de nodige winkeliers en fabrikanten op de beurs af. De beurs zal doorgaan, maar wel met de nodige aanpassingen.

Social distancing in acht genomen

Zo worden de gangpaden breder gemaakt zodat er voldoende afstand gehouden kan worden, wordt er regelmatig schoongemaakt in de verschillende ruimtes en zullen er stations te vinden zijn waar iedereen zijn handen kan wassen. Er wordt daarbij zo veel mogelijk gedaan om fysiek contact tussen mensen te voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan plexiglas schermen en contactloos betalen. Ook wordt er gecontroleerd middels temperatuurscans en wordt iedereen verzocht om een mondkapje te dragen.
Of er extra restricties zullen gelden rondom het maximale aantal mensen dat gelijktijdig binnen mag zijn, is niet bekend. Door de extra maatregelen zal er sowieso minder publiek aanwezig kunnen zijn op de beursvloer, maar over een limiet wordt niet gesproken door de CTA. Daarbij is nog niet bekend welke partijen er allemaal aanwezig zullen zijn op de beurs.
MWC (Mobile World Congress), de beurs die zich op mobiele ontwikkelingen richt, ging dit jaar niet door. Dit kwam doordat veel partijen hun komst annuleerden vanwege het coronavirus. Zo meldden Sony, Cisco, LG, Amazon en Facebook dat ze de beurs niet zouden bezoeken. Partijen als Huawei en Oppo wilden de beurs gewoon bezoeken, maar deze werd uiteindelijk in zijn geheel afgelast. Of deze partijen ervoor kiezen om komende editie van CES te bezoeken is nog onbekend.

Populair Nieuws