Snapchat komt na chatbot nu ook met AI selfies

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 18:00
snapchat 4f1616491251
Snapchat zet flink in op kunstmatige intelligentie. Eerder heeft de social media app al een AI chatbot gelanceerd en daar gaan nu ook AI selfies bij komen.
Kunstmatige intelligentie wordt al een lange tijd gebruikt, maar de laatste tijd krijgt het grote publiek steeds meer mogelijkheden met de technologie. Zo kan je bijvoorbeeld van alles vragen aan ChatGPT. Van een simpele vraag die je normaal zou stellen aan Google tot aan het schrijven van een complete scriptie.
Sinds de enorme populariteit van AI is Snapchat in februari gekomen met My AI: een eigen chatbot, net zoals ChatGPT en Bing. Gebruikers kunnen een gesprekje aangaan met de chatbot of verschillende vragen stellen, al zijn sommige functionaliteiten wel bewust gelimiteerd door Snapchat. My AI kan bijvoorbeeld geen scriptie voor je schrijven.
Het blijft bovendien ook niet bij My AI. Snapchat heeft namelijk vandaag aangekondigd dat het komt met AI selfies in een feature genaamd Dreams. Dat meldt The Verge.

Hoe werkt de nieuwe AI feature?

Dreams is vergelijkbaar met andere AI diensten, zoals het populaire Lensa. Snapchat-gebruikers kunnen een aantal selfies uploaden of maken specifiek voor Dreams. De app maak vervolgens een serie van verschillende selfies die aangepast zijn door middel van AI. Zo kan je bijvoorbeeld een superheld of elf van jezelf maken.
Van elk onderwerp zijn er packs van acht foto’s. De eerste pack is gratis om te maken, met elke collectie die je daarna maakt met Dreams zal één euro per keer kosten. Gebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland kunnen vanaf vandaag met de feature aan de slag, de rest van de wereld krijgt toegang in de komende weken.