Microsoft Paint krijgt mogelijk AI-functies in Windows 11

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 13:30
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Microsoft Paint stond decennialang bekend als het programma om niet heel charmante tekeningen te maken op een PC. Maar mogelijk krijgt het programma binnenkort handige AI-functies erbij in Windows 11.
Sinds de opkomst van ChatGPT en programma’s om kunstwerken te maken op basis van prompts, is AI niet meer weg te denken uit de techwereld. Veel grote techbedrijven investeren er dan ook veel in, waaronder Microsoft. De techgigant werkt nauw samen met OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Zo heeft zoekmachine Bing veel AI-functies erbij gekregen en is het nu een chatbot geworden.
Maar Bing is mogelijk niet het enige programma van Microsoft met handige AI-functies. Naar verluidt krijgt Microsoft Paint namelijk dezelfde behandeling. Dat meldt Windows Central. De publicatie zegt dat het van bronnen heeft gehoord dat Microsoft speelt met het idee om AI te integreren in meer Windows 11 apps, met naast Paint ook Microsoft Photos en de Snipping Tool.

Wat voor AI-functies krijgen de apps?

Met name Paint lijkt een flinke upgrade te krijgen. Zo hoef je namelijk niet zelf met een digitaal potlood of verfkwast aan de slag, maar kan je creaties maken op basis van prompts. Gebruikers kunnen een onderwerp of situatie omschrijven bij een bepaalde locatie, om Paint vervolgens een kunstwerk voor je te laten maken. In een intern voorbeeld is een tekening van een skater te zien op basis van de invoer ‘A sketch of a skater in Venice Beach’.
De Photos app zou een feature erbij krijgen om objecten of personen in foto’s te identificeren en ze automatisch te laten uitknippen en ergens anders in te plakken. Dat is een functie die ook in iOS en Android al langer bestaat.
Het is nog niet bekend wanneer de AI-functies naar de Windows 11 apps moeten komen. Volgens Windows Central zijn de features nog in de experimentele fase.

Populair Nieuws