World of Warcraft past omstreden dialogen en grappen aan

News
donderdag, 04 november 2021 om 15:30
world of warcraft classic 150914
Een paar kleine veranderingen zullen toegepast worden in World of Warcraft. Veel van deze veranderingen hebben te maken met sexuele discriminatie richting vrouwen. Zo zijn sommige zinnen, grappen en quotes uit de game gehaald, en zijn enkele kunstwerken aangepast. Ook sommige referenties naar mensen in het echte leven zijn aangepast.
Game director Ion Hazzikostas liet in een interview met Venturebeat weten dat ze niet alles aan gaan passen. Dat zou te veel tijd kosten omdat dan ook hele stukken van het script opnieuw geschreven moeten worden. De onderdelen die wel aangepast zijn, zijn simpelweg niet meer acceptabel in games. De norm is veranderd en World of Warcraft moet aan die norm blijven voldoen.
Veel van deze veranderingen waren al live gegaan in de World of Warcraft publieke test realm en zijn voorbereid om live te gaan in de officiële game. De meningen over deze veranderingen zijn gemixt. Sommigen zijn enorm tevreden maar anderen zeggen dat deze aanpassingen een rookscherm zijn.
Dat rookscherm zal alle rechtszaken die tegen Blizzard Activision lopen moeten dekken, maar Hazzikostas is het hier niet mee eens. Hij legt uit dat ze nu toch bezig zijn met het aanpassen van de game, en dat het niks te maken heeft met de rechtszaken.
world of warcraft shadowlands kyrianf1607359477

Slecht gedrag wordt harder aangepakt

Er wordt ook hard gewerkt om slecht gedrag in game tegen te gaan en te straffen. Een nieuwe AI wordt ingezet om slecht en giftig gedrag te detecteren, en aan te pakken. Voorheen was WoW afhankelijk van manual reporting, spelers moesten dus zelfstandig iemand aangeven voordat er actie ondernomen werd.
Dit systeem werkt prima in grote servers en drukke plekken, maar op afgelegen plekken en rustige servers word slecht gedrag bijna nooit opgevangen. Al met al zijn is Activision Blizzard achter de schermen van World of Warcraft druk bezig om haar game te verbeteren, en meer van deze tijd te maken.