Thuiswerken wordt socialer met Slack stories

News
donderdag, 08 oktober 2020 om 13:30
slackf1601912317
Door het coronavirus moeten veel mensen thuiswerken. Hierdoor zie je collega's niet meer en mis je misschien wel sociale interactie. Slack hoopt dit een beetje te verhelpen door de toevoeging van stories. De feature zien we bijvoorbeeld al bij Instagram en Snapchat.

Thuiswerken met sociale interacties

De Slack stories moeten hetzelfde gaan werken als bijvoorbeeld bij Instagram. Je kunt hier natuurlijk grappige gebeurtenissen aan toevoegen die gebeuren tijdens het thuiswerken, maar de CEO van Slack laat weten dat dit niet het grootste doel is. Slack hoopt met de toevoeging van stories dat nutteloze Slack-berichten en videogesprekken wat minder gaan worden.
Het doel van Slack stories is dan ook vooral om deze gesprekken om te zetten in de oude bekende spontane gesprekken die je normaliter op de werkvloer hebt.
werken op telefoonf1582021083

Slack stories gebruiken voor werkupdates

Een andere manier waarop je deze feature zou kunnen gebruiken is door werkupdates te posten tijdens het thuiswerken. Ben je bijvoorbeeld klaar met een project of heb je hulp nodig bij iets, dan kun je makkelijk een Slack story plaatsen, zodat al jouw collega's dit kunnen zien. Dat is misschien wat persoonlijker dan een saai berichtje in de groepschat.
Slack is een van de apps die veel wordt gebruikt door bedrijven en scholen om contact te houden met elkaar. Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen om gebruik te maken van Microsoft Teams, alleen heeft Teams geen enkele feature die lijkt op de stories die gaan komen bij Slack.
Denken jullie dat deze feature het thuiswerken iets leuker gaat maken? Laat het ons weten in de comments. Vertel ons ook welke app jij gebruikt om contact te houden met je collega's.

Populair Nieuws