Shang-Chi 2 momenteel in de maak door Marvel

News
donderdag, 16 november 2023 om 18:00
shang chi poster header marvel 1265010 1280x0f1618858789
Vandaag kwam het nieuws dat het vervolg van de mega populaire film Shang-Chi momenteel in de maak is. Dit nieuws gaat gepaard met het feit dat de regisseur, Destin Daniel Cretton (bekend van de originele film) geen toekomstige Avengers film meer wil of gaat regisseren.
Het origineel bleek in het pandemie jaar 2021 een onverwachte hit te zijn en was zelfs de film die tijdens het corona tijdperk het meeste geld in het laatje bracht bij de wereldwijde box office wat betreft superheldenfilms (432 miljoen dollar plus, wereldwijd). Als gevolg van dit enorme succes tekende de regisseur een exclusief contract bij Disney, Marvel Studios en het zogeheten Hulu’s Onyx Collective.

Onverwacht succes

De eerste film, Shang Chi and The Legend of The Ten Rings, ging over het gelijknamige personage (gespeeld door Simu Liu). In de film is te zien hoe hij met zijn bijzondere krachten zowel zijn moeilijke verleden moet accepteren als een terroristische groep ten val probeert te brengen. De actie in de film werd beschreven als erg creatief en er werd geprobeerd om een nieuwe weg in te slaan in het MCU.

Regisseur heeft zijn handen vol

Cretton is momenteel bezig met de aankomende Disney+ serie genaamd Wonder Man, waarvan hij de eerste twee afleveringen regisseert. Interessant om te vermelden is dat Wonder Man een Marvel-serie is die buiten het grootse MCU beschouwd moet worden. Met de introductie van de multiverse is nooit uit te sluiten of dit personage dan wel of niet zal voorkomen in andere projecten.
Na het nieuws dat de schrijver Jeff Loveness (bekend van onder anderen Ant-Man and The Wasp: Quantumania) van de aankomende Avengers: The Kang Dynasty het project had verlaten, komt nu ook het nieuws naar buiten dat de regisseur, Destin Daniel Cretton (bekend van onder anderen Shang-Chi), de aankomende Avengers film heeft laten schieten.