Sergio Perez wil geen cadeautje krijgen van Max Verstappen

News
woensdag, 27 september 2023 om 16:00
sergio perez max verstappen gp australie 2023f1681197606
Sergio Perez hoopt nog dat hij één specifieke race wint dit seizoen. Daarbij wil de Mexicaan alleen geen cadeautje krijgen van teamgenoot Max Verstappen.
Na de Grand Prix van Baku leek Sergio Perez een mogelijke titelkandidaat te worden. Daar werd alleen al snel een streep doorheen gezet toen Max Verstappen op dominante wijze vanaf P9 won in Miami en Perez in een duidelijke dip terecht kwam.
In een interview met De Limburger laat Perez weten dat die race in Miami inderdaad veel effect had gehad op zijn zelfvertrouwen. De coureur was daarna druk op zoek naar manieren om sneller te worden en moest daarbij steeds nadenken, met fouten tot gevolg. Volgens Perez is de teamgenoot zijn van Verstappen dan ook ‘de moeilijkste baan in F1’.
Met het einde van het seizoen in zicht, wil Perez het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. Daarbij is er één race die hij heel graag wil winnen, namelijk de GP van Mexico. De race wil hij alleen wel op merit winnen.

“Op wereldkampioen worden na is het mijn grootste droom: een overwinning in Mexico betekent alles voor me. Er komt heel veel op me af rondom die race, maar zodra het vizier dichtgaat ligt mijn focus op het racen. Ik ga er alles aan doen om in Mexico te winnen. Ik wil geen hulp van Max. Dan zou die overwinning niets voor me betekenen. Ik wil het op eigen kracht doen.”

Winnaarsmentaliteit

Zelfs als Perez zou vragen om een gunst bij Verstappen, dan is het ook nog maar de vraag of de Nederlander die hulp gaat bieden. De wereldkampioen staat er namelijk niet om bekend dat hij cadeautjes uitdeelt, zelfs niet aan zijn teamgenoot.
Dat werd vorig jaar duidelijk tijdens de GP van Brazilië. Perez vroeg daar aan het team of hij van plaats mocht wisselen met Verstappen op P6. De Mexicaan had namelijk de punten nodig om tweede te worden in het kampioenschap. Verstappen weigerde alleen, vanwege een eerder incident in Monaco. En zelfs zonder het incident zou de keiharde winnaarsmentaliteit waarschijnlijk geen hulp bieden.