Sergio Perez: "Meeste coureurs zouden bezwijken naast Max Verstappen"

News
donderdag, 27 juli 2023 om 11:00
sergio perez gp monaco 2023f1685546959
Sergio Perez gaat geen makkelijke periode door. Volgens de coureur is dat alleen heel begrijpelijk en zou het merendeel van de coureurs bezwijken naast Max Verstappen.
Aan het begin van het seizoen leek het er nog op dat Sergio Perez kon strijden voor de titel dit jaar, maar Max Verstappen maakte daar snel een einde aan in Miami. Sinds die race lijkt Perez gebroken te zijn door de Nederlander, met een hele reeks tegenvallende resultaten op een rij.
De Mexicaan lijkt mentaal gebroken te zijn door zijn teamgenoot, maar dat is niet zo vreemd volgens Perez. In een interview met Mundo Deportivo stelt de coureur dat de druk bij Red Bull Racing enorm hoog is en veel hoger dan bij andere teams. Zelfs in vergelijking met teams als Ferrari en Mercedes.

“90 procent van de coureurs zou bezwijken naast Verstappen. Als je mentaal niet sterk bent, kun je niet bij Red Bull zijn. Je moet niet onderschatten onder hoeveel druk je hier staat. Red Bull is een team waar vijf coureurs je in het vizier hebben als je een slechte sessie hebt. De druk van de pers is constant. In deze drie jaar heb ik dit bij geen enkel ander team gezien.”

Rijdt Perez in 2024 voor Red Bull Racing?

Door de prestaties van Perez wordt al een tijdje de vraag gesteld of de coureur in 2024 nog voor het team rijdt. Het contract van de Mexicaan loopt nog tot het einde van 2024, maar we hebben in het verleden gezien dat dat niet veel uitmaakt bij Red Bull Racing.
De terugkeer van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri lijkt dan ook een test te zijn van het team. Als de Australiër goed werk verricht in de AT04, dan is de kans aanwezig dat hij gepromoveerd wordt naar het hoofdteam.